Lykkelig indefra

Det er kontrasterne der gør det!!

PrintFriendly and PDF

Her i weekenden har jeg været på slotsophold med min mand i anledning af vores 12 års bryllupsdag. Det var et skønt sted, smukke omgivelser og lækker mad. Da jeg kom hjem postede jeg et indlæg på facebook med en anbefaling af stedet, og med en sidebemærkning om, at det var lidt af en kontrast at komme hjem til vasketøj og legekammerater.

Det fik en af mine gamle gymnasiekammerater til at kommentere; “Det er kontrasterne, der gør det”. Og mens jeg gik i gang med at lave burgere til aftensmad, genlød hans vise ord i mit sind. For glæden ved at spise gourmetmad og drikke champagne, ville nok aftage, hvis det foregik hver eneste dag.

Mennesker er generelt så gode til at tilpasse sig, at selv en lottogevinst kun medfører et midlertidigt lykkeboost. Der sker en hedonistisk tilpasning, og du vil igen træde ind i hverdagens trædemølle.

Midlet til at undgå at sidde fast i trædemøllen er netop variation, som modvægt til trivialiteten. Altså at skabe kontraster i hverdagen.

Hvis du f.eks. løber, som er en glimrende aktivitet til lykke, så ville det kunne gå hen og blive trivielt, hvis du løb den samme rute hver eneste gang, og din glæde ved løbet, kunne risikere at aftage. Varierer du derimod ruten og tidspunktet for løbet, og sætter du dig eksempelvis nye mål for dit løb, så vil løbet blive ved med at være en kilde til glæde for dig.

Men variation og kontrast kommer ikke af sig selv, det kræver en bevidst indsats.

Hvad gør du for at skabe kontraster i din hverdag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251