Lykkelig indefra

Sådan holder du op med at sammenligne dig selv med andre.

09 april , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Sammenligner du dig selv med andre? Det gør de fleste af os, vores kultur understøtter desværre tendensen til at sammenligne, tænk blot på karaktersystemet, reklamebranchen og sportsverden. På mange fronter bombarderes vi med input, der styrker vores trang til sociale sammenligninger. Forskning har vist, at sammenligninger faktisk godt kan være nyttige, f.eks. i situationer, hvor de kan anspore os til at gøre en ekstra indsats, eller hvor de kan trøste os og få os til at være taknemmelige over vores egen situation, fremfor andres.

Men for det meste, er sammenligninger skadelige og nedbrydende for selvværdet og kan føre til misundelse. I forhold til lykke, viser det sig, at meget lykkelige mennesker ikke laver sociale sammenligninger, de bruger i stedet deres egne indre standarder til at bedømme sig selv. De glæder sig over andres sucess og har medfølelse med andres fiaskoer.

Men hvordan når du derhen? Afhængig af hvad du har med i din bagage, kan det være mere eller mindre svært at holde op med at sammenligne sig. Personligt har jeg det sådan, at det også kan afhænge af mit aktuelle humør. Hvis jeg er nede i en dal humørmæssigt, magter jeg f.eks. næsten ikke facebook opdateringer, som stråler af succes og overskud, mens jeg på andre dage, synes de er sjove og inspirerende.

Her har du 5 forskellige strategier, der kan være nyttige, hvis du er havnet i sammenlignings- eller grubledalen.

Afledning; forlad situationen, bryd tilstanden og gør noget andet, gerne noget der gør dig glad og får din hjerne på andre tanker. Sidder du f.eks. på facebook og irriteres over overskudsmeldinger, så sluk og gå en tur i stedet.

Stop; læg mærke til din egen indre og ydre dialog, dvs. hvad du tænker, og hvad du eventuelt siger højt. Og stop så, forestil dig, at du simpelthen trykker på cdafspillerens stopknap!

Tal med en anden om det, og vel og mærket en person, som du ved, der er forstående og positiv, som kan hjælpe dig med at vende tilstanden i stedet for at dyrke den.

Skriv dine grublerier og sammenligninger ned, så du får læsset dine negative tanker af og får det ud af dit hoved.

Se tingene i et større perspektiv, spørg dig selv, om det betyder noget om et år? Eller om du virkelig ville ønske at ofre det, der skulle til, hvis du skulle opnå det samme, som den du sammenligner dig med. Alting har en pris.

Hvad med dig, hvordan har du det med at sammenligne?

 

“Succes drejer sig ikke om at sammenligne dine resultater med andres – men om at
sammenligne dine resultater med, hvad du er i stand til at gøre.”

John Evan-Jones

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251