Lykkelig indefra

Hvordan du får overskud i hverdagen

PrintFriendly and PDF

Forleden var jeg lige smuttet i vores lokale Brugs, inden jeg skulle hente ungerne. Brugsen er vores samlingspunkt herude på landet, i et sådan omfang, at jeg ikke generaliserer, når jeg siger, at man altid møder nogle, man kender deroppe. Således godt belæsset med en tung kasse med indkøb, stødte jeg da ganske rigtigt også ind i moderen til min søns gamle klassekammerat.

Vi fik en sludder for en sladder, og afslutningsvis siger hun så; “Charlotte, beskæftiger du dig stadig med det alternative?” Hmm…jeg skulle lige pejle mig ind på, hvad hun mente, men det viste sig så, at hun havde fundet et indlæg her på bloggen, mens hun surfede rundt på nettet. Så ja, det kunne jeg bekræfte.

“Jeg ville så gerne lære noget om, hvordan man får mere overskud i hverdagen!”, sagde hun så. Jeg skævede ned på mine indkøb i den papkasse, som efterhånden vejede godt til, og øjnede en færdig pakke pandekagedej og en mazarintærte. Hvorefter jeg svarede; “Jaaeh”, som i det kunne jeg også rigtigt godt tænke mig opskriften på.

Efterfølgende har hendes ønske kørt i mit baghoved, og jeg har tænkt, at vi som familie rent faktisk er priviligerede, hvad overskud angår. Altså sådan på den lange bane, for jo, selvfølgelig har vi også dage, hvor det hele brænder sammen, men i store træk er jeg godt tilfreds.

Jeg tror grundlæggende, at det skyldes, at vi er bevidste om vores famileværdier. Vi har simpelthen sat os ned og snakket om, hvad der er vigtigt. Og for os handler det om kærlighed, nærvær og glæde. Helt lavpraktisk betyder det f.eks, at jeg har valgt ikke at arbejde fuldtids, at vi holder igen i forhold til hvor mange aktiviteter, vi som forældre går til hver især, fordi det er vigtigere for os at være sammen som familie. Og så prioriterer vi højt at mødes hver aften omkring spisebordet, hvor vi underholder hinanden med oplevelser fra dagen.

Til gengæld springer vi over alle de lave gærder, vi kan få øje på. Mindstepigen får lov at spise hotdog til morgenmad, aftensmaden bliver ofte lidt tilfældig, vasketøjet har jeg opgivet at komme til bunds i, og ja pandekager kan også laves af færdigdej.

Jeg er klar over, at ikke alle familier har mulighed for at træffe de samme valg, f.eks. ift. deres arbejdssituation, alligevel tror jeg, at det kan lade sig gøre at lave mange hverdagsjusteringer, som kan skabe plads til det vigtigste, men første skridt er bevidstheden om, hvad det vigtigste er….

 

 “De ting der betyder mest, må aldrig blive ofre for de ting, som betyder mindst”

Goethe

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251