Lykkelig indefra

Hvad ønsker du for dine børn?

PrintFriendly and PDF

Sent i går aftes sad jeg fordybet i en skønlitterær murstensroman, som jeg slet ikke har kunnet lægge fra mig her i påsken. Mens jeg sad der, kom min ældste datter og ville snakke, og jeg sagde til hende, at jeg sådan ønskede, at hun også ville opdage glæden ved bøgernes univers. Hun stod tankefuld et stykke tid, hvorefter hun selv hentede en bog og satte sig ved siden af mig. “Okay mor, så læser jeg sammen med dig hver aften!”

Jeg ved naturligvis ikke, om min datter vil finde den samme glæde ved læsning, som jeg gør, men jeg var henrykt over, at hun var villig til at give det en chance. Der fik mig til at tænke over, hvordan jeg som mor gerne vil være en inspirator for min børn ift. lykken. Jeg ønsker for dem, at de stræber efter indre livsmål, mål som som er meningsfulde, inspirerende og motiverende. Som kontrast til ydre og overfladiske mål. Jeg ønsker, at de bliver lykkelige, og at de lærer, at lykken skabes indefra.

Når jeg har de forhåbninger for mine børn, vil det uvilkårligt betyde, at jeg selv skal gå vejen og være en god rollemodel for dem. Har du nogensinde sat dig ned og tænkt over, hvilket liv du ønsker, at dine børn (eller fremtidige børn) får som voksne? Hvilken slags mennesker du gerne vil have, de bliver, hvilke værdier de får, hvilke mål de når? Måske ligefrem skrevet det ned?

Øvelsen sætter perspektiv på hverdagen, og  fungerer som et spejl for dig som forælder. Helt lavpraktisk får det dig måske til at foretage justeringer i din hverdag. Måske betyder det, at du vælger at tage dine børn mere med i køkkenet eller på biblioteket, måske vælger I som familie at være fælles om nogle sjove aktiviteter. Og ikke mindst, måske giver det dig modet til, og bevidstheden på, at være den rollemodel for dine børn, som du inderst inde gerne vil være….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251