Lykkelig indefra

Har vi brug for “overgangsritualer”?

30 marts , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Påskeferien er lige begyndt, men jeg mærker stadig rastløsheden i kroppen, og mine tanker vil ikke helt slippe arbejdet.

Det er netop gået op for mig, at børnene har ferie i 11! dage, og jeg tager mig selv i at tænke; “hvad hulen skal vi lave så længe?!”, i stedet for at være glad.

Normalt op til en ferie, bruger jeg de sidste arbejdsdage på at geare ned, men denne gang har hverdagen været forstyrret af mindstepigens sygdom og har brudt mine sædvanlige rutiner.

Derfor tror jeg, at jeg har behov for et “overgangsritual” for at markere, at nu er det ferie og tid til at give slip.

Det, der plejer at virke bedst for mig, er en lang gåtur og et karbad, så det er sat på lørdagens program. Og så har jeg tænkt mig at sætte mig ned sammen med ungerne og få planlagt nogle aktiviteter, som vi hver især vil nyde. Så vi kan få afstemt vores forventninger til ferien.

Men udover behovet for overgangsritualer fra arbejde til ferie, tænker jeg, at vi med fordel kunne indføre flere ritualer i vores hverdag.

F.eks. et dagligt ritual for at omstille os fra arbejde til fritid. Jeg hører ofte, at det er her mange oplever rastløsheden meget markant, og at den ofte dulmes ved at spise. Måske kunne omstillingen foregå på en anden måde i stedet.

Jeg er f.eks. begyndt at lave mig en enkelt kop nydelsesfuld kaffe, som jeg drikker ude i haven. En ide kunne også være at lave et sengetidsritual, f.eks. at samles til en sludder og lidt at drikke i stearinlysets skær inden sengetid…

Lørdag aften er det Earth Hour for klimaet kl. 20.30, hvor alle opfordres til at slukke lyset. Måske en anledning til at prøve det af?

Har du nogle overgangsritualer i din hverdag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251