Lykkelig indefra

Glade mennesker lever i nuet

19 marts , 2012 - af Charlotte - Kategori: accept, mindfulness, nuets kraft
PrintFriendly and PDF

Lykkeforskning viser, at mennesker som evner at være tilstede i nuet, er lykkeligere.

Alt for ofte har vi som mennesker tilbøjelighed til at befinde os i en tid, som enten ligger i fortiden eller i fremtiden.

Men sandheden er, at nuet er alt du har. Mindfulness er meget oppe i tiden, bevidst nærvær, som du kan lære at praktisere gennem blandt andet meditation. Som et middel til at reducere stress og til at opnå større tilfredshed i livet.

Det kan dog være svært at finde tid i en travl hverdag, derfor er det så skønt, at mindfulness kan trænes gennem de daglige gøremål.

Du kan vælge at træne mindfulness i dine hverdagsrutiner, det kan f.eks. være aktiviteter som badning eller opvask.

Når du er i bad, så fokuser helhjertet på aktiviteten, læg mærke til synsindtryk, følelsen af vandet på kroppen, duften af shampooen, lyden af vandet m.m. Og hvis dine tanker afledes, så bring dem tilbage til nuet.

Mange dagligdags aktiviteter kan være en anledning til at praktisere mindfulness.

I dag har jeg f.eks. haft fri med mine piger, og vi har været ude og shoppe sammen. Normalt kan det godt gå hen og blive en temmelig stressende oplevelse, men i dag besluttede jeg mig for, at det skulle være anderledes.

Således fortalte jeg pigerne, at vi havde masser af tid til rådighed, og vi slendrede i ro og mag gennem butikkerne.

Pigerne kunne mærke forskellen og nød det i fulde drag. Vi sad længe på en cafe, så længe at mindstepigen udbrød; “Mor, skal vi egentlig sidde her i 27 år?” Hvorefter vi fik grineflip ved tanken om, hvor gamle vi så ville være.

Det tankevækkende var, at da shoppeturen var forbi, havde vi egentlig ikke brugt mere tid, end vi plejede, men pigerne var “mætte” af indtryk og helt tilfredse. Børn er mestre i at praktisere mindfulness, så de er en sand kilde til inspiration.

Hvis du kunne tænke dig at praktisere uformel mindfulness, så kan du starte med at lave et lille skema, hvor du beslutter dig for, hvornår du vil afprøve mindfulness i løbet af næste uge;

Under mine morgenrutiner vil jeg praktisere mindfulness ved at……..

Under mine daglige rutiner vil jeg praktisere mindfulness ved at…..

I løbet af ugen, vil jeg praktisere mindfulness ved….

Når ugen er gået, så se på skemaet og tænk over, hvordan det er gået.

I de situationer, hvor du er lykkedes med at være mindful, hvad har det så givet dig?

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.”

Calvin & Hobbes

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251