Lykkelig indefra

Det er de små ting, som gør en forskel

PrintFriendly and PDF

I går var min teenagedatter ved at smøre madpakker, mens min søn og jeg gik og ryddede op i køkkenet. Pludselig for hun rundt og ledte efter et stykke papir. “Mor, jeg vil skrive en seddel til lillesøster og putte i hendes madpakke”, “Det gjorde du altid, da vi var små!” Åh ja, i det øjeblik gik det op for mig, at der vist var sket en radikal forandring fra barn nummer 1 til barn nummer 3. Min søn sagde med et tørt grin; “Ja, jeg havde jo Halfdan Rasmussen rim med dagligt, også før, jeg havde lært at læse!” Min datter supplerede; “Det var så hyggeligt at forsøge at tyde din skrift”

Hmm, jeg havde nu valget mellem at dunke mig selv i hovedet over mit stakkels barn nummer 3, eller glæde mig over de barndomsminder, jeg trods alt havde formået at give de to store. Mindstepigen må i stedet glæde sig over storesøsters små hilsner, og når mor giver hende penge med til kantinen, fordi hun bare ikke orker at smøre flere madpakker.

Men alligevel vakte køkkenbordssnakken til eftertanke. Jeg kom til at tænke på min egen barndom og hvor glad jeg blev, når min mor lige kom ind med lidt at drikke og spise til mig, mens jeg sad og knoklede med lektierne.

Og hvor meget den lille “velkommen retur hilsen” betød, som min kollega havde skrevet til mig efter min vinterferie.

Sommetider er det de små ting, som gør en stor forskel…

Og spreder hverdagslykke.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251