Lykkelig indefra

Lykkepanelet – en læsers svære dilemma

09 februar , 2012 - af Charlotte - Kategori: Lykkepanel, lykkepanel. coaching, lykkepanelet
PrintFriendly and PDF

Jeg har modtaget nedenstående dilemma til Lykkepanelet fra en af mine læsere. Hun skriver, at hun er i tvivl om det hører hjemme her.

Indrømmet, det er ikke en problematik, hvor jeg føler, at jeg selv kan bidrage det store, men samtidíg tænker jeg, at vi måske er så heldige, at nogle af mine skønne læsere kan bidrage med et godt råd, så derfor vælger jeg at bringe dilemmaet, som berører mig dybt.

Kommentarer er mere end velkomne på den sædvanlige positive og anerkendende facon. Og har du noget at bidrage med, som du ikke har lyst til at delagtigøre andre i, men kun dilemmaets indehaver, så er du også velkommen til at sende en mail direkte til mig, som jeg kan videresende; info@hyldgaard-coaching.dk

“Det handler om min 17 årige søn. Har i dag gjort hoved rent incl. hans værelse – efter tilladelse. Under hans sofa dukker et cd – cover frem samt 2 konto kort. Coveret viser tydelige tegn på at være blevet benyttet til at at indtage euforiserende stoffer – højst sandsynlig amfetamin.

 Lidt for historie om os begge:

Jeg er tidligere misbruger, stoffri på 13 år, mine 3 børn har boet i plejefamilie indtil for ca. 7 år siden hvor de to mindste kom hjem efter eget ønske. Da var han 10år og hans søster 12år. Der har gennem årene været forskellige problemer med kriminalitet, hærværk og forkert selskab.(Det skal tilføjes mit misbrug begyndte efter de var kommet til verden, og de kom meget hurtigt i pleje efter mit ønske da jeg indså det ikke gik) 

Ang. min søn har jeg gennem årene forsøgt mig med alle mulige løsninger både de lidt hårde som udgangs forbud, fulgt ham til alt i gennem måneder, sport aktiviteter, efterskole for børn med særige behov da han ikke fagligt e rpå niveau og hans adfærd var meget uhensigtsmæssigt.. osv…Skolen har ikke været nem for ham men han har dog passet den. 

Han nu på HG – mod alle odds – da han vil være salgsassistent. Det sidste år har han arbejdet i tøj butuk, vokset med opgaven og fundet noget han brænder for. Så langt så godt. Det er lykkedes ham at holde sig på den rette side af loven i snart 2 år, skiftede vennerne ud da han kom hjem fra efterskolen og alt i alt har det strt set fungeret for ham.

En episode for ca. 1 år siden hvor jeg tog ham og nogen venner i ´færd med at tage amfetamin på hans værelse, jeg var hjemme og tilfældigvis blev jeg mistænksom og gik ind. Uden at banke på.

Har hele tiden haft vor lokale SSP – konsulent inde over, en støtte kontakt person har han også haft.

Tilbage til nu.

Jeg er vred, skuffet, og ikke mindst frygter jeg hvilken vej det her går. Ved han vil nægte, at det de andre der har taget noget. Men for mig er princippet det samme. Det er der i hans omgangs kreds og det er ikke fordi den er særlig stor.

Jeg sidder ikke det her overhørig, ved hvad det kan ende med og selvom “mange” unge bruger stemningsændrende stoffer til fester osv. så ser jeg ikke bare på. Lige nu er jeg der at ingen af hans venner skal komme her, ud over hans kæreste. Han skal ikke fare i byen i weekenderne. Han skal forstå det her ikke kun berøre ham men også hans nærmeste.

Men ved det er svært hvordan tvinger man en 17 årig til at blive hjemme.

Han er ellers en sød, kærlig, omsorgsfuld dreng og for ingen ønsker jeg at ende i et misbrug. Ser os som en normalt fungerende familie i dag, jeg arbejder lever som alle andre. Bare med den forskel at jeg ikke drikker, eller andet stemningsændrende. 

Kunne godt tænke mig et uden forstående råd, andres syn på sagen.”

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251