Lykkelig indefra

“Du smadrer mit liv”

26 februar , 2012 - af Charlotte - Kategori: enneagrammet, Ikke kategoriseret - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Ordene var min teenagedatters, da jeg havde blandet mig i filmvalget i biografen. Det skorter ikke på drama i hendes liv, store følelser og smækken med døre. Samtidig kan hun også være den mildeste og kærligste, unik, kreativ og fantasifuld.

I går læste jeg en bog højt for mine unger, som omhandler Enneagrammet,  et værktøj til persontypebestemmelse. Der findes 9 forskellige typer, som i bogen blev beskrevet udfra et børneperspektiv, og hver af mine børn kunne sagtens genkende sig selv og hinanden i beskrivelserne.

Min datter er (udover at være teenager) typisk 4’er, romantikeren, som netop er kendetegnet ved ovenstående.

Jeg har anvendt Enneagrammet meget i coachingsammenhænge, fordi det tilbyder en “genvej” til de mønstre, vi hver især tumler med, og endnu bedre en udviklingsvej. Samtidig giver det en fantastisk selvindsigt og forståelse.

Kritikere af Enneagrammet påpeger, at det er en måde hvorpå man sætter mennesker i bås, ligesom enhver anden test.

Men det unikke ved Enneagrammet er; at det er dig selv, som indplacerer dig, at det rummer så mange profiler og nivauer på kryds og tværs, at det giver en mulighed for vækst og personlig udvikling, og at det derfor netop ikke fastlåser dig, men er dynamisk.

Mine børn fik en større forståelse for hinanden ved at læse beskrivelserne, og det kaldte på en del kærlig latter. F.eks. da min søn senere på dagen tog sig selv i at korrigere de andres sprogbrug, som en typisk perfektionist ikke kan dy sig for.

Der findes mange velskrevne bøger om Enneagrammet, sværdvægteren er;

“Enneagrammets visdom” af Don Richard Riso og Russ Hudson.

Flemming Christensen, stifter af Think About It, har en interessant blog om Enneagrammet, som du kan finde her; http://flemmingsblog.com/category/enneagram-blog/

Enneagrammet er også anvendt i erhvervslivet, blandt andet indenfor ledelse og teamudvikling.

Kender du Enneagrammet?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251