Lykkelig indefra

Dit liv behøver ikke være perfekt for at være lykkeligt!

PrintFriendly and PDF

I sidste uge tog jeg mig en lille timeout fra bloggen. Jeg var løbet lidt tør for ord og var i tvivl om jeg var på rette vej med min blog. Jeg følte, at jeg var blevet  bundet  for meget op af min egen forventninger til bloggens udtryk og form.

Samtidig stødte jeg på bogen “Jagten på det perfekte liv” af Tal ben- Shahar. Tal er ph.d og underviser på Harvard i positiv psykologi/lykke. I hans bog punkterer han myten om, at menneskers liv skal være perfekte for at vi kan være lykkelige. For at være lykkelige mener han, at vi skal tillade os selv at være menneskelige og opleve den fulde skala af alle følelser. Jagten på det perfekte er faktisk den største forhindring for at leve et lykkeligt liv.

Tal’s beskrivelse ramte mig dybt og satte ord på de tanker om lykken, som jeg selv har tumlet med. At vi skal arbejde med vores egen definition af lykke for at mærke lykkefølelsen i vores liv.

Tal fortæller en lille historie i sin bog, om hvordan han blev opsøgt af en studerende, der vidste at han underviste i lykke, som sagde; “Du skal vide, at min værelseskammerat går på dit hold, så du må hellere passe på.”, “Fordi, hvis jeg nogen sinde ser dig se ulykkelig ud, vil jeg fortælle ham det.”

Den historie talte til mig, fordi jeg ofte har oplevet den samme forventning fra andre; “Nå så du skriver og underviser om hverdagslykke, men er du nu så også selv lykkelig!?” Og til tider har jeg såmænd også dunket mig selv i hovedet, når mit humør ikke har været på toppen; “Come on, Charlotte, du blogger om lykke, tag dig nu sammen!”

Antagelsen er meget almindelig – at et lykkeligt liv består af endeløse positive følelser, og ingen negative. Der er ikke plads til vrede, skuffelse, bedrøvelse, for i så fald kan du ikke være virkelig lykkelig.

Men sandheden er en anden, først når du tillader dig selv at være et helt menneske og holder op med at stræbe efter det perfekte, kan du for alvor lukke lykken ind i dit liv. Det lykkelige liv opnår du ved at  være autentisk og rumme, at du er et menneske med en mangfoldighed af følelser, og ikke udelukkende de positive.

Og hvordan hænger det så sammen med bloggen, tænker du måske?

Jeg ved det ikke helt endnu, ej heller om det vil afspejle sig herinde, da jeg også hidtil har forsøgt at holde fast ved at lykken skal findes i hverdagen og ikke på en piedestal.

Men alligevel har jeg besluttet mig for, at jeg i endnu højere grad vil skrive herinde uden filter, så forvent ikke, at du udelukkende vil møde den blå himmel, men også regnvejret, skyerne, blæsten og frosten, der bider i kinderne.  Alt der hører med til at være et helt  og lykkeligt menneske…..

 “De mennesker, som ikke ved, hvordan de skal græde med hele deres hjerte, ved heller ikke, hvordan de skal le.”

Golda Meir

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251