Lykkelig indefra

Om bøger og smukke ord…

29 januar , 2012 - af Charlotte - Kategori: bøger, bøger om lykke
PrintFriendly and PDF

Bib, bib, bib, min telefon har fået mange indkommende smser i den sidste tid – fra biblioteket vel og mærket. Med en meddelelse om, at mine reserverede bøger er kommet hjem. Og jeg frydes hvergang over den luksus, det er tegn på. Tænk, hvor privilegerede vi danskere er, at vi bare kan låne bøger gratis og tilmed få besked, når de er ankommet. Ind i mellem går jeg lidt amok på bibliotekets hjemmeside og bestiller en ordentlig stak bøger hjem, hvorefter jeg forsvinder fra omverdenen en stund.

Min mor har altid arbejdet på bibliotek, så bøger har været en naturlig del af min opvækst, og derfor kan jeg også sluge dem i et gevaldigt tempo. En klar fordel, når man har børn, men alligevel har jeg lovet mig selv, at når jeg engang får mere egentid, så vil jeg sætte læsetempoet ned og nyde bøgerne lidt af gangen.

Lige nu er jeg i gang med samtlige bøger af Paulo Coelho, den forfatter, som har skrevet Alkymisten, og jeg er meget begejstret for den måde, hvorpå han i skønlitterære bøger formår at dykke ned i vigtige livstemaer. Det er bøger, som bundfælder sig i ens sind og vækker til eftertanke. Her er et lille uddrag fra bogen “Ved floden Piedra satte jeg mig og græd”:

“Vi er nødt til at tage chancer, sagde han. Vi kan kun forstå livets sande mirakel, når vi lader det uventede ske. Gud skænker os hver dag – udover solen – et øjeblik, som giver os mulighed for at ændre alt det, der gør os ulykkelige. Hver dag forsøger vi at lade, som om vi ikke opfatter dette øjeblik – som om det ikke eksisterer, som om dagen i dag er magen til dagen i går, og som om morgendagen vil blive akkurat ligesådan. Men den, der virkelig er opmærksom på dagen i dag, vil opdage det magiske øjeblik. Det kan ligge skjult i netop det sekund, hvor vi sætter nøglen i døren om morgenen, i stilheden lige efter middagen, i de tusind ting, som forekommer os ens. Dette øjeblik findes – et øjeblik, hvor stjernernes samlede kraft strømmer ned til os og lader os udrette mirakler.

Lykken er til tider en velsignelse, men skal for det meste erobres…..”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251