Lykkelig indefra

Men… mener du det?

PrintFriendly and PDF

Forleden var jeg til et arrangement i min datters klasse, hvor jeg faldt i snak med en af fædrene. Han havde i en tidligere emailudveksling opdaget, at jeg blogger om lykke. “Jeg har læst nogle af dine indlæg”, sagde han,” men mener du det?! Er det virkelig noget, du selv praktiserer?”

Jeg havde såmænd haft samme tanke, da han tidligere havde sendt mig en mail, om at lykke for ham handlede om god rødvin og så ellers at vente på pensioneringen. Kunne han virkelig mene det eller jokede han?!

Så mens ungerne larmede rundt om os, fik vi en lille meningsudsveksling om hverdagslykke. For ja, gu mener jeg det ;-) Og jeg forsøger også at praktisere det efter bedste evne.

Dermed ikke sagt, at det altid er nemt, og at jeg ikke falder i dale med tungsind, rutine og kedsomhed, men grundlæggende set har jeg en overbevisning om, at vi har fået vores liv som en gave, men også som en opgave. Vi skylder os selv og andre at gøre os umage med livet, det skal immervæk ikke bare overstås..

Så når jeg hører om folk, der har et job, de i virkeligheden er utilfredse med og som dræner dem for energi, eller på anden vis er i en livssituation, der bare ikke fungerer, så undrer jeg mig over, at de vælger ikke at forsøge at ændre på situationen, men bare resignerer og “venter på pensionen”. Selvfølgelig er der situationer her i livet, der ikke står til at ændre, som er uden for vores kontrol, men langt hen af vejen kan vi arbejde proaktivt med de udfordringer, vi møder på vores livsbane.

Faderen, som jeg snakkede med, måtte da også indrømme, at det langt hen af vejen handlede om dårlige undskyldninger og behovet for tryghed, som holdt ham fast i et arbejdsliv, hvor han ikke blomstrede.

Hvad mener du?

 

“Livet skal ikke bare overstås!”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251