Lykkelig indefra

Mandagsinspiration – kedsomhed og leverpostej

PrintFriendly and PDF

Hvordan har du det med kedsomhed? Har du fået at vide som barn, at det er sundt at kede sig, eller at kloge børn aldrig keder sig? Det har mange, og derfor kan være svært at indrømme, hvis man keder sig. Kedsomhed er nærmest et tabu.

For tiden snakker min mand og jeg åbent om, at vi af og til keder os. I en familie med 3 børn, er der immervæk mange ensformige hverdagsopgaver, som skal gentages i en uendelighed. Tøjvask, indkøb, madlavning, lektiehjælp,  oprydning. Sommetider føles det som om vi skovler sne i snevejr og bare ikke rigtig kommer nogen vegne. Samtidig har vi børn med stort alders mellemrum, så vi er på fra tidlig morgen til sen aften og har begrænset alenetid.

Kender du det?

Ikke, at vi ville være foruden, vi elsker at være en familie og er meget glade og taknemmelige for vores unger, men nogle gange, kan der altså godt gå leverpostej i hverdagslivet og den ene dag kan tage den anden.

Derfor har vi besluttet, at vi vil peppe vores fælles hverdag lidt op og sørge for, at hverdagene bliver sjovere, for det er jo immervæk dem, der er flest af. Men hvordan?

Tja, hvis jeg havde fundet de vise sten, ville jeg jo allerede have ændret tingene. Men det har jeg ikke, så jeg tænker, at første skridt må være at søge inspiration. Simpelthen at spørge andre, hvordan de gør, og om de har nogle gode ideer. Kort sagt hvad virker for dem i deres familie. Der er jo ingen grund  til at starte fra scratch, hvis man kan modellere andre.

Hvordan kan f.eks. den daglige lektielæsning gøres sjovere?

Har nogle nye ideer til, hvad man kan lave hele familien sammen på tværs af alder og forskellig dagsrytme? (dvs. i tidsrummet mellem 13-17, hvor teenagerne også er vågne)

Hvad kan min mand og jeg lave af sjove ting i den begrænsede tid, vi har alene? Skal vi begynde at spille skak, eller hvad gør andre?

Herudover tænker jeg også, at min mand og jeg vil snakke mere om, hvad vi hver i sær synes der giver energi og glæde. For selvfølgelig kan det ikke lade sig gøre at lave alt sammen, der skal også være plads til at lade op alene, men for os har det bare stor værdi at være sammen som famile,

Hvad gør I i jeres famlie?

Hvordan får I skabt plads til det sjove og energigivende i hverdagen?

Ps. Jeg lover dig, at jeg deler det her på bloggen, så snart jeg finder ny inspiration.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

9 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251