Lykkelig indefra

Mandagsinspiration – Det er hvad det er

09 januar , 2012 - af Charlotte - Kategori: accept, slippe bekymringer, stress - Tags: , ,
PrintFriendly and PDF

Her ved starten af en tætpakket uge, ligger min yngste datter syg med meget høj feber. Mildt sagt er timingen dårlig,  Men i stedet for at lade mig frustrere, vælger jeg at gribe til min favoritsætning ift. accept;

“Det er hvad det er”

For sådan er det jo, helt ude af mine hænder, og vi må bare forsøge at tage en dag af gangen og finde ud af det, for det skal vi jo.

Denne måde at arbejde med accept på, minder mig om brugen af ordet PYT, som jeg har lært på min stresscoachudannelse hos Bjarne Toftegård.

Når der er noget, der stresser dig, eller på anden vis går dig på, så kan du med fordel tænke over, at du altid har et valg;

Du kan:

1. Finde ud af, hvilke handlemuligheder DU har
2. Finde ud at, hvilke indflydelsesmuligheder DU har
3. Acceptere situationen – Lær at sige:  PYT 
 
Første skridt er at afdække dine egne handlemuligheder. Dvs. den handling du selv kan tage i situationen.

Hvis det ikke løser problemet, så kan du finde alle dine indflydelsesmuligheder. En indflydelsesmulighed er en handlemulighed gennem andre mennesker. Når du ønsker indflydelse, så bør du så vidt muligt komme med konstruktive forslag til, hvad den anden kan gøre.

Hvis problemet stadigvæk ikke er løst, eller hvis der ikke eksisterer nogen løsning her og nu, så skal du lære at acceptere situationen som den er. Lær at sige PYT!  Accepter situationen, meden du bruger din energi på at finde mulige løsninger.

Den måde at anskue et problem på, hjælper dig til at handle konstruktivt, i stedet for at du lader dig stresse på en måde, der vil skade dit helbred.

Med ønsket om, at du må få en god start på din uge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *