Lykkelig indefra

Vær lidt blid ved dig selv

14 december , 2011 - af Charlotte - Kategori: energiunderskud, mangler overskud, tristhed
PrintFriendly and PDF

Mit blogindlæg i går gav mig et indtryk af, at jeg langt fra var den eneste, der er i underskud af energi for tiden. Da jeg senere på dagen kørte ud i blæst, regn og vintermørke, tænkte jeg over, at det i grunden ikke er så mærkeligt.
Lige nu er dagene de korteste på hele året, og samtidig er det en travl måned med masser af forventninger.
Tilmed ligger julen i år, således at der ikke er særlig mange fridage før og efter juleaften.
Det kan være svært at få enderne til at nå sammen.

Jeg tænker, at en del af løsningen kan være, simpelthen at tillade dig selv følelsen;
Giv lidt slip, accepter hvis du føler dig trist og mangler overskud, giv efter, i stedet for at tro, at du absolut skal kunne hive dig selv op ved hårrødderne.
Bare vær med det og behandl dig selv blidt.
Det gjorde jeg selv i går.
Jeg lullede rundt om mig selv, kom ikke rigtig nogle vegne, fik sovet lidt og gloet ud af vinduet.
Tillod mig selv blot at være.
Og ligeså stille lettede tristheden.

Jeg købte en rulle færdig brunkagedej, som storebror straks kastede sig over.
Inden længe var han i gang med at udstikke kagefigurer sammen med sine søskende, og jeg kunne bare få lov stille at lune mig ved synet uden at behøve bidrage.
Mens jeg funderede lidt over Katrine Gro Hansens vise ord;

“Nogle dage er det gråvejr, og andre dage skinnersolen. Nogle dage er luften blid, og andre dage er den kold og voldsom. Detsvarer til en cyklus inde i os mennesker. Der er dage, hvor vi er triste, ogdage, hvor vi er jublende glade. Det er naturligt. Selv om vi nogle dage er triste, betyder det ikke,at vi er på vej til depression. Men vi kommer længere og længere væk fra detnaturlige. Man skal altid være glad, for ellers er der noget i vejen med os.Men nej, siger jeg, det skal man ikke nødvendigvis…”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251