Lykkelig indefra

“Mor, glæder du dig ikke helt vildt?”

PrintFriendly and PDF

Det er min fødselsdag i dag, og spørgsmålet kommer fra mine ivrige døtre.
Men helt ærligt, jeg har ikke rigtigt nået at fokusere på min fødselsdag i år.

Dagen vil blive tilbragt med generalprøve inden eksamen i den motiverende samtale, så jeg er sent hjemme.
Derfor har jeg aftalt med min mand, at vi fejrer min fødselsdag med en rejemad og med at se julekalender med børnene.
Måske ikke så sindsoprivende, men det er lige, hvad jeg har brug for – hygge med mine allerkæreste.
Jeg har det efterhånden sådan med mine fødselsdage, som jeg har det med nytåret.
Jeg kan ikke lade være med at reflektere over mit liv, gøre status.
Er jeg der i livet, hvor jeg gerne vil være?

I dag bliver jeg 43. Jeg er midt i livet og trives bedre end nogensinde.
Min daglige fokus på hverdagslykke er begyndt at give resultater.

I går under frokosten snakkede jeg om begrebet Lykke med en af mine medstuderende, og han luftede en holdning, som jeg ofte møder;
Han gav udtryk for, at lykke er noget, som kun optræder i glimt. Det var ikke noget, man kunne hige efter i dagligdagen, der kunne man højst opnå at være tilfreds.

Jeg svarede ham, at sådan havde jeg også opfattet lykken tidligere, men jo mere, jeg har fokus på lykken i min hverdag, jo mere oplever jeg, at lykken har fylde i mit liv.
Jeg har arbejdet med min egen definition af lykke, så lykken ikke længere kun optræder i sjældne glimt, men snarere er en form for grundfølelse hos mig. Ikke som eufori, men mere som en stille indre glæde.
Samtidig er jeg generelt blevet bedre til at påskønne livet.

Og det glæder jeg mig helt vildt over.

“Tar’ du livet
som det falder,
går du gennem
tidens haller,
altid i din bedste alder” 
Piet Hein
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251