Lykkelig indefra

Hvad du måske ikke vidste om mig….

PrintFriendly and PDF

Indimellem får jeg spørgsmålet; “Hvordan tør du?”
Rettet i mod forskellige emner, som f.eks. det at blogge, stille mig op som underviser, eller holde en tale. Hvor fællesnævneren er, at jeg stiller mig til skue og udsætter mig selv for bedømmelse.

Og ved du, hvad svaret er? 
 – At det tør jeg faktisk heller ikke, jeg gør det bare alligevel.
Lige for tiden sidder jeg f.eks. på skolebænken igen og bliver med ét bumbet tilbage til Charlotte i folkeskolen. Hende den generte pige, som klasselæreren truede med at sende til talepædagog, fordi hun var så stille i timerne. Hende der blev drillet, og som ofte sneg sig afsted langs gulvpanelerne.
Alle disse følelser bliver tricket, når jeg sidder i en ny situation blandt fremmede.
Men jeg har lært at overvinde det, dog stadig ikke uden et vist ubehag.
Hvordan hænger det sammen, tænker du måske? Hvorfor udsætte sig selv for det?
Fordi, jeg har besluttet mig for, at mine tidligere oplevelser og mønstre ikke skal have lov at begrænse mig. Og det, der gør det muligt for mig at overvinde frygten er, at jeg minder mig selv om, at det ikke drejer sig om mig. 
Når jeg for eksempel underviser gør jeg det med et formål, som handler om at inspirere og videregive noget, som ligger mig på sinde. På den måde bliver det indholdet/budskabet der er vigtigt, og ikke mig, jeg er bare en formidler, et redskab hvorigennem ordene får liv.

Så selv om min stemme laver ordspas første gang, at jeg skal sige noget i et nyt forum, så tvinger jeg mig selv til det. Hen af vejen reduceres frygten heldigvis, så jeg kan læne mig tilbage og nyde at lære nyt, som jeg kan videreformidle. Og for hver gang, jeg overvinder frygten, bliver det lettere, selv om frygten ikke nødvendigvis forsvinder. For frygt er en naturlig del af livet, og jeg tror på, at frygten er stor, når livet er vigtigt. Så i stedet for at betragte frygten som din fjende, kan du betragte den som en ven, der dukker op som tegn på, at lige nu er der noget vigtigt på spil.
Hvordan påvirker frygten dit liv?
Holder den dig tilbage, eller vælger du at overvinde den?

„Feel the fear and do it anyway.“ 
Susan Jeffers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251