Lykkelig indefra

Navigerer du efter dine værdier?

19 oktober , 2011 - af Charlotte - Kategori: ændre kurs, familie og karriere, familieværdier, nærvær
PrintFriendly and PDF

I dette efterår har vi hjemme hos os gået mod forenkling, mod en mere simpel hverdag, med knap så mange bolde i luften.
Min mand har således valgt at opsige et af sine 3 jobs for at kunne fokusere på sin selvstændige virksomhed. Og jeg har valgt at bakke ham op og drosle ned for mine egne aktiviteter i en periode.
Ikke som et offer, men som et bevidst valg, og faktisk et valg, som vi begge trives med.
Det føles rigtigt at have et fælles fokus, som vi begge føler os engagerede i.

Når familien på den vis skifter kurs, er det langt fra nemt, men det, der har hjulpet os med at navigere, er vores fælles værdier. Vi er enige om prioriteterne og kan på den måde også rette ind, hvis vi fornemmer, at vi er ved at fare vild. En af vores vigtigste familieværdier er nærvær; at vi kan være der for vores børn og for hinanden.

Det kræver tid, og at karrieren ikke fylder så meget i vores liv, at den konflikter med samværet som familie.
Af den grund, har jeg valgt at arbejde på deltid. Et valg, som selvfølgelig også har konsekvenser, og blandt andet kan ses på indkomsten. Men hver ting til sin tid, og når børnene bliver større, vil der igen være mulighed for at justere på arbejdstiden, hvis jeg ønsker det.
I dag læste jeg f.eks.en inspirerende artikel om et lokalt ægtepar, som driver en succesfuld forretning i Roskilde. De er begge over 70, men valgte alligevel nu at udvide forretningen. Et strålende eksempel på, at det også kan lade sig gøre at ændre kurs sent i livet.

Hvilke værdier vægter du i dit liv, og afspejler de sig i din hverdag?


“De ting som betyder mest, må aldrig blive ofre for de ting, som betyder mindst”
Goethe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251