Lykkelig indefra

Lykkepanelet – skal jeg blive eller gå?

29 oktober , 2011 - af Charlotte - Kategori: dilemma, Lykkepanel
PrintFriendly and PDF

Forleden fik jeg en lang mail fra en læser, som står midt i et dilemma, som han gerne vil have lykkepanelets øjne på. Da han gerne vil være anonym, har jeg valgt at uddrage essensen af hans mail.

Kort fortalt drejer det sig om en mand, der er midt i livet, som er gift og har halvstore børn.
Som han fortæller, er han nået dertil, hvor han kan krydse tjek ud for alle de parametre, lykken normalt defineres udfra. God karriere med ansvarsfuldt job i den øvre lønramme, dejligt hus med fin beliggenhed i godt kvarter, velfungerende børn, helbredet og sundheden i orden, gift med præsentabel, intelligent kone.
Men han føler, der mangler noget.

Kærligheden, passionen, lidenskaben er gået tabt. Jovist deres ægteskab fungerer fint omkring alle de praktiske ting, men de er efterhånden mere venner end elskende. Skænderierne fylder en del, og de er ikke længere gode for hinanden. Han er dog ikke i tvivl om, at han har det største ansvar for, at tingene ikke fungerer, for hun elsker stadig ham og vil gerne bevare deres forhold.

Og her opstår så dilemmaet. Han har virkelig forsøgt at genvinde sine følelser, men er ikke i stand til det.
De har talt åbent om tingene, men er nu ligesom havnet i dødvande, hvor hverdagen og de praktiske ting tager over. Men under overfladen murrer tvivlen stadig.

Skal han blive i  forholdet eller gå?
Er det ikke dybt egoistisk at bryde et forhold op, bare fordi han mangler kærlighed?
Hvad med børnene og de konsekvenser, det vil få for dem?
Hvad vil vennerne og familien sige, og hvordan vil det påvirke deres relationer?
Og hvad med hans arbejde, hvor han har en meget central og synlig position, hvad vil det betyde her?

Han føler alt i alt, det er fuldstændigt uoverskueligt. Og på den anden side går det jo i perioder også godt nok, trygheden og det kendte har også en betydning.
Men livet er kort, og han ønsker lykken og at leve livet til fulde, mens han er her.
Så hvad skal han stille op?
Og frem for alt, hvordan kommer han nærmere en afklaring?

Kære Lykkepanel og læsere af bloggen. Kan I bidrage med et input?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

8 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251