Lykkelig indefra

Kan du sige nej?

13 oktober , 2011 - af Charlotte - Kategori: svært ved at sige nej
PrintFriendly and PDF

Da jeg var lille, gik jeg til talepædagog, fordi jeg ikke kunne sige s og k. En dag overhørte jeg en samtale mellem mine forældre, hvor de snakkede om, at min farmor ikke kunne sige nej. Så næste gang jeg så farmor, gik jeg hen til hende og sagde; “Farmor, lad mig høre, kan du sige neeeej!?”

Den dag i dag, ville jeg sommetider ønske, at jeg fra barnsben af, havde fået lidt mere træning af talepædagogen i brugen af ordet nej. Normalt er jeg sådan en type, der uden meget overvejelse siger ja.
Og først bagefter, går det  i nogle situationer op for mig, at et nej havde været bedre.
Og så er det straks sværere at få viklet sig ud af tingene.

Jeg øver mig derfor meget på sætningen; “Det skal jeg lige tænke over, må jeg have lov at vende tilbage.”
For selvfølgelig skal du ikke sige nej for nejets skyld, men hvis det ikke føles rigtigt, det du har sagt ja til, så  risikerer du faktisk, at dit ja ikke lønner sig for nogle parter.

Lige nu er der (igen) et par ting i mit liv, jeg har fået sagt ja til, hvor et nej utvivlsomt havde været klogere.
Og jeg bruger lidt energi på at vende om, for én ting, har jeg efterhånden lært, inspireret af et gammelt kinesisk ordsprog;

“Uanset hvor langt du er gået ad en dårlig vej, så vend om”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251