Lykkelig indefra

Hvordan har du det?

25 oktober , 2011 - af Charlotte - Kategori: hverdagslykke, lykke, lykkelig, sprogbrug
PrintFriendly and PDF

Forleden mødte jeg en kollega, som jeg ikke havde talt med et stykke tid. Hun spurgte, hvordan det gik, og jeg svarede “fint”. Eller rettere fiiiint, tilsat lidt af min sjællandske accent.
Bagefter tænkte jeg over mit svar. For hvad er det sprogbrug egentlig et udtryk for?
Når vi bliver spurgt, hvordan det går, svarer vi nærmest per automatik “godt” eller “fint”, af og til varieret en smule til “godt nok”.
Der er sørme ikke mange nuancer!

I virkeligheden går det mere end fint i mit liv lige nu. Jeg føler mig faktisk lykkelig. Men bedst som jeg sidder her og skriver det, kan jeg nærmest se jante’s store hammer for mig, for kan man tillade sig at sige det?
Måske var det et eksperiment værd? Næste gang, jeg bliver spurgt om hvordan det går, kunne jeg svare;
“Jo tak, jeg er lykkelig”
For jeg har arbejdet med lykken længe nu, og jeg har redefineret mine egne regler for lykken.
Så lykken for mig, behøver ikke længere være små euforiske glimt, som mange opfatter lykken, men kan mærkes i min grundtilstand, i hverdagen.

Jeg var lige inde forbi google oversæt her til morgen for at teste ordet lykkelig. Har du tænkt over, at på engelsk bruger de ordet “happy” for både det danske ord “glad” og “lykkelig”?
Betyder de ord det samme for dig?
For mig er der forskel.
Og tænk på dansk har vi altså flere gradueringsmuligheder end på engelsk.
Hvis vi tør bruge dem.
Men da vores indre og ydre sprog påvirker os så meget, kunne det måske være værd at se mere på det sprog vi bruger og ligefrem lege lidt med det.

Så hvordan har du det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251