Lykkelig indefra

Fredagscafe – sæt dine byrder ned!

PrintFriendly and PDF
Velkommen i fredagscafeen, i dag får du en lille historie med på vejen.

Her i ferien har jeg været ude og shoppe med familien. På et tidspunkt fik jeg min datter til at bære min taske, fordi telefonen ringede. “Ej, hvor er din taske tung!” udbrød hun. Jeg mærkede efter, og ja den var sørme tung, fyldt op af; vanter, sodavand, plastre, gamle kvitteringer, brækpose i tilfælde af køresyge, mad til 3 unger m.m.

Min mand havde forlængst været ovre med sine indkøb i bilen og gik tomhændet, mens jeg i overført betydning slæbte rundt på ansvaret for hele familien. Og hvem ved, om de ikke var døde af sult og kulde, hvis jeg ikke havde påtaget mig det ansvar….
Da det gik op for mig, hvad jeg havde gang i, fordelte jeg straks “ansvaret”, og tasken var igen til at bære.
Det fik mig til lige at lave en mental inspektion; var der andre byrder, som jeg pt. bar rundt på, som egentlig ikke hørte til hos mig?
Og ja, sørme, om jeg ikke havde taget et par ansvarsområder på mig, som ikke hørte til på mine ømme skuldre, og som det var på høje tid at slippe.
Kender du denne historie?
“To munke på pilgrimsrejse kom gående hen ad en smal vej. De kom til en lille flod, hvor broen var styrtet sammen. Ved flodbredden stod en ung kvinde i fint hvidt tøj og så forfærdet ud.

Den ene munk tilbød at hjælpe hende over vandet. Han tog hende på ryggen og vadede over floden, så hendes tøj ikke blev ødelagt.
Derefter fortsatte de to munke deres vandring i tavshed. Da de havde gået et par timer, tog den anden munk vredt til orde:

Jeg er nød til at spørge dig om noget, sagde han. Du har jo aflagt kyskhedsløfte, hvilket indebærer, at du ikke må røre ved en kvinde, endnu mindre bære hende på din ryg. Hvordan kunne du gøre det, du gjorde idag?

Den første munk svarede roligt: Jeg bar hende over vandet, og bagefter satte jeg hende ned, men det virker som om, du stadig bærer på hende?”

Men sæt dig nu bare lidt til rette i den gode stol, skænk dig en varm drink, og tænk lidt over følgende spørgsmål;
Hvad bærer du rundt på?
Er det på tide at sætte din byrde ned?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *