Lykkelig indefra

Når universet smækker døre i og du får buler i panden.

PrintFriendly and PDF

Kender du fornemmelsen af at være godt på vej, ja nærmest allerede i mål og så få smækket en dør i hovedet?
Sådan en følelse havde jeg sidste år. Arbejdsmæssigt var der flere spændende projekter, der lige inden opstart alligevel ikke blev til noget. Det virkede i en periode som om intet lykkedes, uanset hvad jeg rørte ved.

Når sådanne ting sker, og jeg ligger der fortumlet på gulvet med en stor bule i panden, forsøger jeg at se tingene i et andet perspektiv. Beroliger mig selv med, at der må være en dybere mening med det.
Kan nærmest se billedet af universet (Gud, Budda, gammel mand med skæg, indsæt selv hvad der giver mening for dig) der morer sig gevaldigt med at sidde der og navigere rundt med os mennesker.

Der løber vi rundt i en stor labyrint, hver især på vores individuelle vej, nogle gange havner vi på vildspor, på afveje. Og når det så opdages; “Hallo Charlotte er på vej helt i den forkerte retning, smæk døren i foran hende og lad hende komme tilbage på sporet. Det er der, vi har brug for hende!”
Kan du se det for dig? Når du ikke fatter det på den blide måde, må der jo tages hårdere midler i brug ;-)

Ej, det er nok næppe helt sådan det foregår. Men jeg tror nu på ideen om et støttende og humoristisk univers, tror på, at vi i større omfang skal give slip og stole på den måde, livet viser sig på. Fordi universet vil os det godt.
Her i år, i bagklogskabens lys, kan jeg f.eks. pludselig se meningen med de døre, der lukkede sig.
For lige nu, åbner der sig nye døre i mit arbejdsliv. Som det giver endnu større mening at gå ind af.

Så min pointe med indlægget?
Vi kan aldrig helt vide, om vi går den rigtige vej. Vi kan lytte til den indre stemme, som vil forsøge at guide os. Og vi kan begynde at gå. Får vi en dør i hovedet, må vi sunde os ovenpå slaget, og dernæst rejse os og se os om efter en ny dør. Som måske på længere sigt viser sig at være den helt rigtige…

Gider det mening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251