Lykkelig indefra

Shit happens – just let go!

PrintFriendly and PDF

Et sted i Danmark sidder en træt kvinde og forsøger at vågne.
Hun sov let, fordi teenagesønnen var i byen og vågnede, da hun hørte, at han kom hjem.
Listede ned og tjekkede, at alt var som det skulle være
.
Det var det ikke helt, han var faldet på cyklen. De havde kørt hjem i en samlet flok, ikke alle lige ædru, og han havde været lige ved at køre ind i en af de andre. Måtte bremse hårdt og havde taget turen ud over styret. Heldigvis var det ikke sket ham noget, men hans nye cykel var blevet ridset.

Det var den bekymring, der nu holdt ham vågen. Cyklen var købt sammen med hans biologiske far, som er temmelig perfektionistisk. En perfektionisme, som er gået i arv.
I en grad så kvinden en gang i mellem havde lyst til at rode på teenagerens værelse og skabe uorden i hans skab.

Hun satte sig på sengekanten og fortalte ham, at en cykel var en død ting, at det ikke betød noget som helst, så længe han var uskadt.
Forsøgte at lære ham, at “shit happens” her i livet, at ingen går fri. Cykler får ridser og knubs, ganske ligesom mennesker får det, og det er helt som det skal være, sådan er livet.
Han var nødt til at give slip på sit behov for kontrol, på sin perfektionisme.

Lærer han det så?
Ikke kun ved at lytte til sin mor. Desværre. Forældre ville sommetider ønske, at de kunne give deres børn den livserfaring, de selv har opnået, uden at børnene selv behøvede gå vejen.
Men så nemt er det ikke.
Der skal mange fald på cyklen til, mange knubs.
Livets skole kan de kun selv gå på.
Og det er i sandhed, livslang læring……

“Den største fejl, du kan gøre i livet, er at være evig angst for at gøre en.”
Elbert Hubbard
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251