Lykkelig indefra

Sammenligner du dig selv med andre?

04 juli , 2011 - af Charlotte - Kategori: negativ selvsnak, negativt selvværd, sammenligning
PrintFriendly and PDF

7 dage i bikini kombineret med all inclusive gav immervæk en del mentale udfordringer. For mens jeg solbadede med en mave ligeså oppustet som luftmadrassen, kunne jeg høre min egen indre dialog, godt i gang med at sammenligne. Mine øjne faldt naturligvis på alle de superslanke, unge mødre og inden i mit hoved ævlede jeg løs;
“Hvordan kan hun være så slank?”, “Mine lår er da også blevet for tykke!” osv.
Naturligvis sammenlignede jeg ikke mig selv med de mødre, som lignede mig eller måske ligefrem havde mere fedt på sidebenene, næeh nej.

Kender du det fra dig selv?
Måske også fra andre situationer?
Jeg har gudskelov efterhånden så meget øvelse i at lytte til, hvad min hjerne har gang i, at jeg kan nå at bremse det forholdsvist hurtigt.
Men det fik mig til at tænke over, hvor det her med at sammenligne sig, kommer fra? Er det virkelig tilbage fra skolegangen og karakterbøgerne.
Og hvordan det kan bruges konstruktivt, i stedet for at slå sig selv i hovedet med og måske endda påvirke dit selvværd?

Jeg plejer at fortælle mine børn, at de ikke skal sammenligne deres præstationer med andres, men kun med deres egne, så de kan være stolte af deres egne fremskridt uden at se dem i skyggen af andre.
Jeg tænker, at hvis du skal bruge sammenligning positivt, må det være som rollemodel og motivationsfaktor.
Hvis det kan lade sig gøre for ……, så kan det også lade sig gøre for mig.
Derefter kan du spørge dig selv, om det er noget du vil efterstræbe, givende hvad det må tage at nå dertil, eller du måske hellere vil acceptere, der hvor du er nu.

Hvad tænker du om det, sammenligner du dig selv?
Kan sammenligning bruges positivt?

Ps. Jeg trækker lod i min Giwe Away i morgen, du kan stadig nå at deltage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251