Lykkelig indefra

Sommetider skal luften renses

07 juni , 2011 - af Charlotte - Kategori: konflikter, positiv kommunikation
PrintFriendly and PDF

Det blev den hos mig i går, både i overført og bogstavelig betydning.
Jeg fik taget en konflikt, som havde fyldt hos mig i et stykke tid, men nu var anledningen der, og da et menneske, som jeg elsker højt, var ved at komme i klemme, kunne jeg ikke tøve længere.

Åh, det var svært, og alle mine kommunikationsværktøjer måtte op af tasken. Heldigvis gik det helt, som det skulle og endte med et kram. Og med en umådelig lettelse hos alle parter.
Dog også med tårer for mit vedkommende, men som min dejlige jordbundne mand siger, så er det jo kun et tegn på, at det betyder noget, og at der er mange følelser involveret.

Har du en konflikt, du viger uden om, men som du inderst inde ved burde tages?
Så har du her et par tip til at rense luften;

Vigtige huskeregler for positiv kommunikation:

 
  • Vær præcis og specifik i din kommunikation
  • Undgå så vidt muligt negative generaliseringer
  • Tag udgangspunkt i dig selv, brug  jeg-form
  • Formuler dine egne behov i stedet for at forvente tankelæsning 
  • Undlad at dømme andre
  • Hav respekt for andres model af verden – vi er alle unikke og oplever verden forskelligt afhængigt af, hvad vi har med i bagagen.
  • Husk; der er en positiv intention bag enhver adfærd
  • Mennesker gør altid det bedste de kan, med de ressourcer, de har – hvis du havde været i deres sted, ville du have handlet tilsvarende.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251