Lykkelig indefra

Om at dolke andre i ryggen eller klappe den.

PrintFriendly and PDF

Mit forrige indlæg førte til 3 spændende kommentarer fra Michael, Anette og Kristine, som du skulle tage at læse. Og gør også dig selv den tjeneste at kigge ind på deres inspirerende og meget forskellige blogge.
Jeg kigger selv derind dagligt (men kig kun ind hos Kristine, hvis du har humor og ikke er snerpet ;)

Anette skriver om modet til at turde sætte sig ud over kollegaernes negativitet og småbrok.
Kender du fra dig selv, at det kræver mod at turde udfordre negativitet og bagtalelse, og ikke bare ryge med på vognen? Det gør jeg, og jeg tænker, at det hænger sammen med, at vi som mennesker er flokdyr. Helt fundamentalt i os ligger en trang til at høre til og ikke skille os ud fra flokken. Derfor er det ofte nemmere og rarere at tale folk efter munden end at udfordre det de siger.

Men hold da op, hvor jeg beundrer de mennesker, der formår konsekvent at udfordre negativitet. Jeg har en kollega, som har den egenskab. Hun arbejder som fysioterapeut og træner ældre mennesker. Vinteren var jo barsk og lang, og hun måtte i den forbindelse lægge øre til meget brok. Men hver gang hørte jeg hende vende det til noget positivt, og jeg var så imponeret. Jeg formår ikke selv at være så konsekvent, men jeg øver mig.

Når du finder modet i dig selv til at være tro mod den du gerne vil være, og du i dine handlinger og tale signalerer dette, så vokser din integritet. Du vil kunne se dig selv i øjnene med stolthed, og du vil blive en unik rollemodel både overfor kollegaer og dine nærmeste.
Du kan jo starte i det små og beslutte dig for, at du ikke vil være medløber, og så stille og roligt øve dig på at gribe de negative bemærkninger og vende dem om. Efterhånden bliver det nemmere og nemmere.

“Det eneste, man bør gøre bag en andens ryg, er at klappe den”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251