Lykkelig indefra

Mandagsinspiration – kender du typen?

06 juni , 2011 - af Charlotte - Kategori: enneagrammet, personlighedstest
PrintFriendly and PDFKender du enneagrammet? Det er et gammelt symbol, der bygger på 9 forskellige personlighedstyper.
Det er i nutiden blevet et populært system til selvindsigt og er et værdifuldt værktøj til personlig forvandling og
selvudvikling.

Jeg bruger det ofte selv som led i min coaching, i særdeleshed når jeg oplever, at folk sidder fast i gamle mønstre. Enneagrammet er, i modsætning til mange andre personlighedstest, et dynamisk værktøj, hvor der er mulighed for udvikling, og det anviser en række værktøjer til personlig vækst.

Nedenstående beskrivelse er taget fra Think About It’s beskrivelse af typerne. På deres hjemmeside, kan du teste dig selv og finde din type.

De ni typer – i meget korte træk:


1.Den principfaste og idealistiske type. De er samvittighedsfulde og etiske med en stærk fornemmelse af, hvad der er rigtigt og forkert.


2.Den omsorgsfulde, empatiske, oprigtige og hjertevarme type. De er venlige, generøse og selvopofrende, men de kan også være sentimentale, smigrende og behagesyge.


3.Er den tilpasningsdygtige, succesorienterede type, som er selvsikker, tiltrækkende og charmerende. 3’ere er ambitiøse, kompetente og energiske, og de kan også være fokuseret på status og motiveret af forfremmelse.


4.Er selviagttagende, romantiske typer, som er selvbevidste, sensitive og reserverede. De er rolige, kreative og individualistiske, men de kan også være humørsyge og selvoptagede.


5.Er skarpsindig og tænkende, er opmærksom, indsigtsfuld og nysgerrig. 5’ere er selvstændige og innovative, men de kan også være distræte og være fanget i deres egne tanker.


6.Er den engagerende, sikkerhedssøgende type, som er pålidelig og hårdtarbejdende. De kan blive defensive og undvigende.


7.Er den travle, produktive type, som er udadvendt, optimistisk og spontan. De er legesyge, humørfyldte og praktiske, men de kan også misbruge deres mange talenter ved at sprede sig over for mange ting.


8.Er den kraftfulde, aggressive type, som er selvsikker, stærk og selvhævdende. De er beskyttende og ligefremme, men de kan også være egocentriske og dominerende.


9.Er den sorgløse, selvudslettende type, som er accepterende, tillidsfuld og stabil. De er som regel kreative og optimistiske, men de kan også være for villige til at komme godt ud af det med andre.

Ps. Det kunne være skægt at finde ud af, om der er et overtal af en bestemt type blandt bloggere!?

Pps. Jeg er selv type 7 (skulle nogle være i tvivl efter at have fulgt med på bloggen ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251