Lykkelig indefra

Du kan da tro, jeg har været bange!

09 juni , 2011 - af Charlotte - Kategori: frygt, overvinde frygt
PrintFriendly and PDF

I coachingsammenhænge bruger man ofte spørgsmålet; “Hvad er det værste der kan ske?” Tanken er, at selv det værste ikke kan holde dig tilbage, hvis det du ønsker at opnå, er vigtigt nok.
Så jeg har efterhånden fået meget øvelse i at forestille mig det absolut værst tænkelige.

For mig har det værst tænkelige ofte været, at jeg failede totalt til en præsentation…. indtil netop det skete;

Som helt nyuddannet coach fik jeg sammen med en kollega sagt ja til en opgave, hvor vi skulle holde foredrag om tidsstyring på en generalforsamling for direktører.

Da vi ankom på adressen i whiskybæltet, mødte vi synet af et mondænt gods, og en rød løber førte os op af hovedtrappen. Vi blev fint modtaget og fik at vide, at vi skulle på som de næste i rækken, lige efter TVlægen Peter Qvortrup Geisling. Så langt så godt, vi havde foreberedt os grundigt og var klar med en powerpoint præsentation med en masse gode pointer.

Men 10 min. før vi skulle på, fik vi at vide, at de ikke havde udstyr til powerpoint!
Så vi røg rystende nervøse frem i spotlyset, foran en flok efterhånden godt beduggede direktører og måtte improvisere.
Vi overlevede mere på underholdningsværdien og vores høje hæle end på kvaliteten, og det var rent ud sagt en elendig præsentation.

Vi kunne efterfølgende vælge at slå os selv i hovedet og undre os over, hvorfor vi overhoved gennemførte på de vilkår. Det gjorde vi da også et lille stykke tid, men efterfølgende valgte vi i stedet at bruge det som vores livs mareridt. For nu havde vi jo prøvet hvor galt det kunne gå, og vi overlevede faktisk!

Sidenhen har jeg bestemt været bange, men har altid haft noget at sætte det i forhold til. Det er en strategi der kan anbefales;

Spørg dig selv, om du har oplevet situationer, hvor du virkelig har været på herrens mark, men alligevel kom ud på den anden side? (Det har de fleste her i livet.)

Føl så frygten og tag det første skridt mod dit mål, det kan højst gå gruligt galt, og så er du blevet den erfaring rigere, men i de fleste tilfælde går det heldigvis godt.

Ps. Hvad er det værste der kan ske?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251