Lykkelig indefra

“Jeg vil være lille igen”

21 maj , 2011 - af Charlotte - Kategori: e-bog om lykke, indre lykke, lykkelig
PrintFriendly and PDF

Sukkede ældstepigen længselsfuldt, inden hun faldt i søvn med en lille guldsko i armene.
Vi havde fundet mindekassen frem i går i anledning af, at min mand og jeg havde 11 års bryllupsdag.
Så der sad pigerne begravet i gamle minder; billeder fra min barndom, ungdom, og fra tiden da de var helt små. Og midt i mellem lå så denne lille guldsko, som hun havde haft på til vores bryllup.

“Åh mor, jeg er blevet så stor”, sagde hun, mens hun sammenlignede sin spinkle str. 36 med den lillebitte sko.
“Jeg vil være lille igen, det var bare så dejligt”
Jeg kiggede kassen gennem og stødte på en af mine gamle dagbøger, som jeg gav mig til at læse.
Pludselig befandt jeg mig tilbage i min ungdom og tidlige voksentid. Side op og side ned var der, med tanker, overvejelser og en hel del spekulationer, særligt ift. hvad andre mon måtte tænke om mig.

Efterhånden som jeg læste, kunne jeg mærke min tæer krumme sig sammen, og jeg kunne ikke lade være med at tænke; “Herregud Charlotte da, hvor har du brugt dine tanker på meget uvæsentligt”
Bagerst i  bogen havde jeg skrevet mine drømme ned for fremtiden, og da jeg læste dem, fik jeg gåsehud;
“Jeg ønsker mig en bolig på landet, et sted med en dejlig udsigt, omgivet af smuk natur, et sted hvor mine børn kan føle sig trygge. Jeg ønsker mig dyr, blomster og bærbuske. Jeg ønsker en mand, der respekterer og elsker mig”……………………… Der sad jeg  nu midt i opfyldelsen af alt dette.

Jeg sendte mit yngre jeg en kærlig tanke og tænkte; “Jeg ønsker ikke at være lille igen, jeg ønsker at være lige her, med den livserfaring jeg har opnået (men måske med en anelse færre rynker dog)
Og jeg ønsker at blive gammel og vis, så jeg engang kan sidde på verandaen i en gyngestol med mine oldebørn på skødet og berolige dem med, at størstedelen af deres bekymringer ikke bliver til noget.
Der vil jeg sidde og sende mit nutidige jeg en overbærende og kærlig tanke…”

Og hvem ved, måske ønske lidt, at jeg igen kunne passe guldskoen……“Livet skal leves forlæns men forstås baglæns” Kierkegaard
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251