Lykkelig indefra

Hvorfor du behøver gadespejle

PrintFriendly and PDF

Jeg har netop lavet en aftale med en personlig mentor/rådgiver, fordi jeg trænger til sparring på  mit arbejdsliv.
Som coach synes jeg, det er en absolut nødvendighed selv at modtage supervision og rådgivning.
Du behøver nu engang et spejl for at kunne se dig selv klarest, og endnu bedre et gadespejl for at få øje på dine egne blinde vinkler.

Jovist, jeg kan da sagtens bruge mine egne værktøjer og gør det også i stor stil, men som med isbjerget kan der sagtens gemme sig en del under overfladen; gamle mønstre og overbevisninger, som du ikke selv kan få øje på, fordi de har gemt sig der alt for længe. Til gengæld kan de ofte opløse sig forbløffende hurtigt, når de først er kommet frem i lyset.

For snart 5 år siden var jeg gevaldigt nede med stress og efter den oplevelse, havde jeg f.eks. fået lavet en overbevisning om, at jeg var skrøbelig, og hvis jeg bød mig selv for meget, ville jeg helt klart gå ned igen.
Det holdt mig i en periode fastlåst, og jeg gik og fik pakket mig selv ind som en sart porcelænsfigur.

I virkeligheden havde jeg lært meget af den hårde periode og havde fået en masse værktøjer, der gjorde at jeg blev anderledes i stand til at tackle stressede perioder fremadrettet. Jeg havde lært, hvad der skulle til
for at undgå den samme situation igen. Men den indsigt fik jeg først, da jeg via min mentorcoach fik vist spejlet, og kunne se hvordan jeg stadig hæmmede mig selv.

Indrømmet, det er ikke nødvendigvis nemt at blive spejlet, uha, det er ikke alle ting, du har lyst til at se i spejlet. Men jeg tror alligevel på, at det er en lærerig vej at gå og et must, når du arbejder med andre mennesker.

Hvis du har behov for et spejl, behøver du ikke absolut en coach eller en mentor (selv om det selvfølgelig er det bedste ,-), du kan godt bruge dit netværk, f.eks. en god ven eller veninde.
I skal bare udstikke nogle tydelige rammer på forhånd.
Det er så snublende nemt at komme med gode råd og anvisninger på, hvordan du selv ville have gjort.
I stedet skal I bruge HV- ord og stille afklarende spørgsmål, der skaber refleksion.

Hvad ønsker du at opnå?
Hvad forhindrer dig?
Hvad kan du gøre?
Hvilken støtte har du brug for?
Hvilket skridt skal være dit næste?

Helt enkle spørgsmål kan skabe stor indsigt, så “Lille spejl på væggen der, hvem er….??”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251