Lykkelig indefra

Styrer du tiden eller styrer tiden dig?

10 april , 2011 - af Charlotte - Kategori: bør og skal, børn og stress, tidsstyring, ugeplanlægning
PrintFriendly and PDF

Forleden sad jeg i undervisningsøjemed med en gruppe kvinder, som havde tilfælles, at de manglede overskud og energi i deres hverdag og følte sig stressede. De oplevede, at deres hverdage var tæt besat og hovedsagelig med bør og skal aktiviteter.
I deres arbejdsliv havde de alle muligheden for selv at tilrettelægge deres dage.
Så da jeg spurgte ind til, hvem det dog var, der så lagde alle disse stressende aktiviteter ind i deres kalender, blev der trukket på smilebåndet. For langt hen af vejen var det jo dem selv.

Så derfor kunne vi konkludere, at en del af løsningen handlede om at gøre sig det ansvar bevidst og om at generobre kontrollen over tiden.
Og hvordan gør du så det?
Se det er ikke nemt at svare uddybende på i et kort blogindlæg, for der ligger som regel mange ting i det, men her er et par ting, du kan overveje:

En god ide er at arbejde med ugeplanlægning, simpelthen at få sat sig ned og danne et overblik over ugen inden den starter. De fleste bruger i stedet kun daglig planlægning, hvor resultatet ofte bliver, at de sidder med en alenlang to-do-liste, som de aldrig kommer til bunds i.
Ugeplanlægning sikrer dig, at du kan fordele gøremålene hen over ugen, afsætte tilstrækkelig tid i kalenderen og få prioriteret, hvad der er det vigtigste. Husk at afsætte tid til uforudsete ting!
Brian Tracy har skrevet en fantastisk bog om tidsstyring “Slug frøen”, som jeg varmt kan anbefale.

Når jeg planlægger min uge, så omfatter det både arbejds- og privatlivets aktiviteter. Ugen skal balancere og der skal være plads til restitution, f.eks. går det ikke, at begge weekenddage er tæt besat.
Og fremfor alt skal der, som jeg har skrevet om før her , være plads til at slibe saven.
Således at du afsætter tid til at holde dig selv skarp og i topform.

Sidder du lige nu med en følelse af, at din virkelighed er anderledes, og at dit arbejdsliv ikke lader sig kontrollere, fordi der bare er for mange opgaver og for få ressourcer?
Det er desværre en realitet for mange for tiden. Her handler det om at placere ansvaret op ad til og få ledelsens hjælp til at prioritere i opgaverne. Samtidig kan det være nødvendigt at arbejde med din egen samvittighedsfølelse. Det kan være benhårdt for en engageret medarbejder at skulle acceptere at gå på kompromis med kvaliteten i arbejdet.

Så på denne smukke solskinssøndag; en kærlig opfordring herfra til at bruge ½ time til at planlægge næste uge.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251