Lykkelig indefra

Nytter det overhoved noget?

20 april , 2011 - af Charlotte - Kategori: e-bog om hverdagslykke, energi, kærlighed
PrintFriendly and PDF

Advarsel, dette blogindlæg bliver med en alvorligere tone, end du plejer at finde her på bloggen.
I går på min runde i blogland, faldt jeg over et indlæg hos Hulebo, der omhandlede en ganske ung piges meningsløse og alt, alt for tidlige død. Det ledte mig videre til en sang på youtube, der var dedikeret til hende.
Og pludselig sad jeg der ved computeren med tårende trillende ned ad kinderne.
“Godt så Charlotte”, lød min indre dialog, “Hvad nytter det overhoved, her sidder du og skriver om hverdaglykke og ekstra tandpastatuber, mens en 17-årig pige lige er død!”

På et splitsekund førte tankerne mig tilbage til min gymnasietid og til en dialog, jeg havde med min daværende, meget filosofiske kæreste. Min frustration gik på, hvad vi overhoved kunne stille op som enkeltindivider, når der var så meget krig, ulykke og fattigdom i verden. Han svarede mig, at vi måtte gøre, hvad vi kunne der hvor vi var hver især, bare gøre vores bedste. Det kunne godt være, at vores rækkevidde ikke var lang, men alligevel ville det have en betydning for helheden, hvis vi investerede vores energi og kærlighed.

Den dialog har jeg ofte vendt tilbage til i mine tanker, og på en måde har den været med til at forme mit liv, fordi jeg altid har tænkt over, at jeg bare måtte forsøge mit bedste, sætte spor i de menneskers hjerter, som jeg mødte her i dette liv. Måske tildeler det mig ikke en nobelpris, men mindre kan også gøre det.
Hvis blot et enkelt  menneske opnår mere hverdagslykke, kommer af med sin stress, lader sig irritere mindre over tandpastaen, eller på anden vis lader sig inspirere, har det også en betydning.

Psykologprofessor Csikszentmihaly har skrevet nogle vise ord om dette;

“Det er et uforanderligt faktum, at vores væren til evig tid vil være en del af universets og tilværelsens store væv. Jo mere psykisk energi vi investerer i livets fremtid, jo mere bliver vi også en del af den. De der identificerer sig med evolution og udvikling, fletter deres bevidsthed ind i den som små bække, der løber sammen til en stor flod, hvis strøm forener dem alle.”

Så konklusionen på dette noget tunge blogindlæg må være, at ja det nytter! Du kan gøre en forskel, og du sætter spor i andres hjerter, ligesom den unge pige. Så ud, ud i forårssolen, grib livet og del ud af kærligheden.

Og for lige at vende stemningen, får du en historie fra hverdagens verden.
Jeg kørte med ungerne forbi en kirke i går, hvor der blev flaget på halvt, og de to store begyndte at snakke om, at der var begravelse. Mindstepigen vender sig, kigger ivrigt ud af vinduet og spørger undrende;
“Hvordan ser et halvt flag ud?”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

11 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251