Lykkelig indefra

Livet er en gave – lever du det?

PrintFriendly and PDF

Langfredag – dagen hvor Jesus døde på korset, oprindelig en dyster og tung dag. Har du nogensinde været til Gudstjeneste langfredag? Det er en speciel oplevelse, alteret er dækket af en sort dug, der flages på halv, der er ingen blomster og stemningen er trist.
Kontrasterne er store på denne dag, hvor der rundt i landet fejres påskefrokost med snaps og sild samtidig med, at der sørges andre steder.

Jeg har selv haft svært ved at finde ud af, hvordan jeg skulle forvalte påsken. For mange er påsken jo blot en skøn samling af fridage, en tid hvor vi mødes med familie og venner og forspiser os i sild og påskeæg.
For børnene er det en skøn højtid, hvor påskeharen kommer forbi.
For mig er påsken udover dette også blevet en tid til refleksion, en tid hvor jeg stopper op og tænker over mit liv.

I påsken for 2 år siden, var vi meget tæt på at miste en af vores nærmeste i familien. Det var så alvorligt, som det kunne være. I dag mødes vi til påskefrokost og fejrer livet, for når vores blikke går bordet rundt, vil hun gudskelov være tilstede blandt os. Dengang fik vi en kraftig påmindelse om ikke at tage livet for givet, men værdsætte det, påskønne det. Livet er i sandhed en gave.

Men i den sandhed ligger der også en forpligtigelse – for livet er i mine øjne også en opgave.
Du skylder dig selv og andre at forvalte livets gave ordentligt; at gøre dig umage, at bruge de talenter, du er blevet givet, at finde ud af, hvordan du bedst bidrager.
I påsken får du tid forærende, en pause fra den travle hverdag, hvor du måske kan bruge traveturen efter påskefrokosten til at tænke lidt over livet……
Lever du? Elsker du? Gør du en forskel for dig selv og andre?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251