Lykkelig indefra

Glæd dig!

PrintFriendly and PDF

I dag tager mange hul på hverdagen igen efter en dejlig ferie, måske er der allerede nogle, der har fundet kalenderen frem og har tjekket hvor lang tid, der er til næste ferie?
Har du?
Jeg kan stille og rolig begynde at mærke effekten af min fokusering på hverdaglykke. Tydeligst kan jeg mærke det ved, at jeg glæder mig mere over min dagligdag. Tidligere har jeg været slem til primært at glæde mig til ting, der lå ude i fremtiden. Men i virkeligheden har det været et skævt fokus – Livet er nu, og skal leves lige her og nu, ingen af os kender jo fremtiden, nuet er alt vi har.

Så i stedet for at finde kalenderen frem, forsøger jeg i stedet at se mig omkring og glædes over min hverdag;
Over morgenduggen på markerne, over at skulle lukke hønsene ud, over mine 3 børn, der skal vækkes, over at have fået endnu en dag forærende….
Hvad glæder du dig over på denne skønne forårsmorgen?

“Man kan ikke lave om på, at det kræver overskud og livsvilje at glæde sig, frem for at være sikker på, at man bliver skuffet.

Man kan ikke lave om på, at dette at glæde sig både er en invitation til verden og et krav til en selv:
Jeg skal placere mig sådan i verden, at jeg har grund til at tro på, at jeg vil glæde mig over den.
Ellers må jeg lave oprør, tage en ny uddannelse, kysse en ged hver morgen eller gøre et eller andet, som får mig til at glæde mig.
Glæd dig! Ræk ud. Du skal turde bede om noget, du ikke ved hvad er. Det er liv.


Søg det du ikke søger.
Ønsk det du ikke ønsker.
Vent det, du ikke venter.
Bed om det, du ikke bad om.

Så kommer vagtlerne.”

Tor Nørretranders

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251