Lykkelig indefra

Flow på legepladsen

03 april , 2011 - af Charlotte - Kategori: balance, flow
PrintFriendly and PDF

Lørdag eftermiddag gik pigerne og jeg en tur, som endte på skolens legeplads. Solen skinnede og pigerne kom godt i gang med legen. Jeg fik sat mig i en lun krog med næsen op mod solen. I over en time sad jeg bare der og lavede ikke andet end at nyde solen og synet af pigernes leg.
De var fuldstændig fordybet i nuet, helt i flow lige der på legepladsen.
Efter 1 times tid begyndte jeg nu at blive lidt rastløs, stegen skulle i ovnen, hvis den skulle være færdig til aftensmaden. Jeg fortalte pigerne, at nu måtte vi til at gå hjem med det resultat, at mindstepigen gemte sig, hun havde ikke til sinds at afbryde nydelsen.

Det fik mig til at tænke over, hvor vigtigt det er både for dig selv og eventuelle børn at skabe disse oaser i hverdagen. Stunder hvor tiden bare er din egen, og hvor der absolut ikke er andet du skal, end bare at være.
Den voksne stemme dukker hurtigt op i mit hoved. Jeg må vist hellere liiige have sat en vask over og have støvsuget bryggerset. Og ja, selvfølgelig skal disse ting også gøres, men det er altså mindst ligeså vigtigt, om ikke vigtigere at få skabt tidsoaser, hvor det er legalt intet at gøre. Eller tid hvor det du gør er absolut lystbetonet, så som i min verden at læse en god bog eller gå en lang tur.

I en travl hverdag, hvor weekenderne ofte bliver brugt på at få indhentet praktiske gøremål, kommer den tid ikke af sig selv, den skal planlægges. Den planlægning skal jeg blive endnu bedre til, så weekenden bringer masser af opladning og flow. I dag er der heldigvis både zumba og planteland på programmet.
Hvordan balancerer du mellem de praktiske gøremål og de energigivende aktiviteter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251