Lykkelig indefra

Et lille effektivt værktøj til positivitet

02 april , 2011 - af Charlotte - Kategori: positiv tænkning, reframe
PrintFriendly and PDF

I går aftes sad teenagesønnen og jeg længe og bøvlede med design på min blog. Jeg ville så gerne have nyt tapet i min bolig, men uanset hvad vi gjorde, så drillede det. Halvdelen af væggen blev tapetseret, tapetet var for stort, for lille, røg af igen. Vi blev mere og mere trætte og kunne simpelthen ikke forstå, hvordan det åbenbart kunne være så nemt for andre.
Blot et eksempel på en lille hverdagssituation, der ikke gik helt efter bogen.
Det er vi alle udsatte for, og jeg fik derfor lyst til at dele et lille værktøj med dig, som jeg ofte anvender i sådanne situationer.

Værktøjet kaldes reframing og kommer fra NLPverdenen.
Reframing betyder; at give noget en anden betydning/en anden ramme, at finde det positive i det der sker.
Udfra en opfattelse af, at enhver begivenhed kun har den betydning, vi lægger i den.
Så i situationen i går havde vi et valg. Vi oplevede, at vi ikke fik den effekt vi ønskede, og således kunne vi vælge mellem at blive negative eller at reframe begivenheden.

Vi kunne sige til os selv, at vi da også var for dumme, sammenligne os med alle andre, der åbenlyst var bedre til det, og vi kunne give op. Eller vi kunne vælge at fortælle os selv, at vi nu havde gjort vores bedste udfra de ressourcer vi havde. Da andre kunne, måtte der være en vej, så i stedet for at lade os irritere yderligere kunne vi lægge det fra os og bede om hjælp.
Situationen/indholdet i billedet var nøjagtig det samme, men vores måde at tænke på ændrede sig.
Hverdagen byder på utallige små situationer, hvor du kan øve dig på at reframe.

Hvad betyder regn f.eks.?

  • At din afgrøde får vand, hvis du er landmand og det ikke har regnet længe?
  • At du får ødelagt dine nye sko på vej til arbejde?
  • At børnene skal have besværligt regntøj på?
  • At der skal hoppes i vandpytter?

 Reframing skal naturligvis bruges respektfuldt og med empati, så når veninden fortæller, at manden vil skilles, er det nok ikke her en lille reframing vil være passende: “Han har da også altid været en idiot, du er bedre tjent uden!”
Men brugt rigtigt og med et glimt i øjet, kan værktøjet virkelig vende en stemning.

”Mennesker forstyrres ikke af det, der sker, men af deres meninger om det, der sker”

Ps. Så er der en der kan hjælpe mig og teenageren med nyt tapet i min blogbolig, hvordan skifter jeg baggrunden, hvis jeg ikke vil nøjes med de standardtapeter, som blogger udbyder? Jeg trænger til en ny ramme :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251