Lykkelig indefra

Er du træt af, at ferien er ved at være slut?

PrintFriendly and PDF

Påskeferien i år har på mange måder været unik, med sine mange solskinstimer, der har givet skønne muligheder for at tanke op på energi.
Jeg husker ikke hvornår, vi sidst har siddet ude og spist påskefrokost.
Dagene har været fyldt med nærvær, sol, leg og glæde.
Men nu synger ferien på sidste vers, og i morgen er det igen hverdag.
Hvordan har du det med det?

Hvis du har det ligesom jeg, er det sikkert en tanke, der fylder dig med noget blandede følelser, og måske med en følelse af liiige at skulle tage dig sammen?
I så tilfælde så prøv at spørge dig selv, hvilke behov du har fået dækket her i ferien?

Mit behov for samhørighed er f.eks. blevet dækket, jeg har nydt, at vi som familie har foretaget os ting sammen. Derudover har jeg haft en følelse af frihed, af dage udstrakt foran mig, som bare lå der, og som jeg kunne fylde ud med aktiviteter, som jeg havde lyst til.
Det har fyldt mig med glæde og ro, og jeg er kommet helt ned i gear igen efter en travl periode.

Kunne du tænke dig at holde fast ved de følelser, som ferien har givet dig?

Spørg dig selv hvilke behov du har fået dækket, hvilke følelser det har givet dig?
Og kig derefter på din hverdag.
Hvad skal der til?

Selvfølgelig vil betingelserne være anderledes i en travl hverdag, og det vil være vanskeligere at få dækket dine behov. Men jeg vil påstå, at det i mindre målestok alligevel vil kunne lade sig gøre.
Tænk over, hvad der kan lade sig gøre i din hverdag.

For mit eget vedkommende, har jeg blandt andet besluttet at lægge min arbejdstid anderledes. Som selvtilrettelægger kan det lade sig gøre.
Jeg vil arbejde længere nogle dage for til gengæld at få mere frihed andre dage. Jeg vil sørge for at komme ud i naturen dagligt, måske bare en ½ time, men lidt har også ret.
Derudover vil jeg foreslå min mand, at vi indfører et par fjernsynsfrie aftener, hvor vi i stedet laver ting sammen hele familien. På den måde håber jeg at kunne få dækket mit behov for frihed og samhørighed mere.

Hvad vil du gøre for at holde fast i de gode feriefølelser?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251