Lykkelig indefra

1-2-PYT

12 april , 2011 - af Charlotte - Kategori: bekymringer, pyt, slippe bekymringer
PrintFriendly and PDF

I går aftes da jeg kørte til zumba blev jeg forsinket af asfaltarbejde. På vej hjem overvejede jeg, hvorvidt jeg skulle køre ad en anden vej for at undgå det, men det ville i så fald blive en omvej.
Bedst som jeg kørte der i bilen, kunne jeg høre min egen indre dialog…..”Hvad nu hvis de havde blokeret vejen…”, “Hvad nu hvis de var færdige, og jeg så ville spilde tiden med at køre en omvej”….”Hvad nu hvis…”

Da jeg opdagede, hvad mit sind havde gang i, besluttede jeg bare at lade være med at bekymre mig, men blot køre den sædvanlige vej hjem og se, hvad der ville ske. Og gæt så hvad – de var færdige for i dag, ingen problemer!
Kender du til 1-2 PYT metoden? Det er en enkel, men effektiv måde at forholde sig til bekymringer på:
Hver gang du er bekymret, så kan du fokusere på disse 3 muligheder:

  1. “Hvad kan JEG gøre ved det?”. Fokuser på dine handlemuligheder og de ting, der er inde for din kontrol.
  2. “Kan jeg få hjælp?”. I mange tilfælde vil du opleve, at du ingen handlemuligheder har eller ikke ønsker at gøre brug af dem. Overvej så, om du kan få hjælp.
  3. “PYT”, accepter situationen som den er, hvis den alligevel er uden for din kontrol og indflydelse, sig PYT og giv slip.

Ved i enhver situation at fokusere på dine handlemuligheder, skruer du op for dit positive livssyn, og du bliver proaktiv.

“Alt hvad du kan gøre er dit bedste, resten er ikke op til dig”

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

9 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251