Lykkelig indefra

Vær varsom med hvad du siger

29 marts , 2011 - af Charlotte - Kategori: generaliseringer, positivt fokus
PrintFriendly and PDF

“Du er altid syg” Bemærkningen kom fra min mand i går aftes, da jeg måtte give op over for indkøb, udpakning, oprydning, madlavning samt mere oprydning og overlade det hele til ham. Som vel og mærket havde været oppe og i gang siden kl. 4 om natten. Det tog mig et splitsekund at komme op i det røde felt og gå i forsvar.
“Ja, det var ikke længe siden, jeg sidst havde været syg, men det var dælme også fordi, det aldrig var ham, der tørrede snot og opkast op efter børnene, det var altid mig” Heldigvis varede det ikke længe før, vi opdagede, at vi havde gang i generaliseringsmonstret. Du ved det monster, som gør til offer og placerer skyld.

Monstret er meget udbredt, og når man først begynder at lægge mærke til det, kan man høre dets stemme mange steder. “Det blæser altid i Danmark” ” Kvinder kan ikke køre bil”, “Du giver mig aldrig blomster”, “Alle drengene i skolen er dumme”
Særligt udtalt er det hos teenagere. “Mor, det er altid mig, og aldrig søster, der skal gå ud med skraldet”
Generaliseringer er slemme til at udløse vrede, forsvar og offerroller.

Hos os, har vi aftalt, at vi slår ned på generaliseringer, når vi altså opdager dem, og vores børn er blevet rigtig gode til at modificere sproget. “Mor, så er det næsten hele tiden mig”.
Til gengæld er positive generaliseringer selvfølgelig tilladte.
“Jeg elsker dig altid, også selv om jeg får afleveret en uheldig bemærkning, som ikke var sådan ment”
Kender du monstret, huserer det sig også sommetider hjemme hos dig eller i dine omgivelser?
I så fald, så læg gerne en kommentar, jeg bliver ALTID glad for kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251