Lykkelig indefra

Skal du med på vognen?

09 marts , 2011 - af Charlotte - Kategori: faste, mål, målsætning
PrintFriendly and PDF

Vidste du, at fasten indtræder i dag? En gammel kristen skik der kort fortalt går ud på, at man skal give afkald på det, der fylder for meget i ens liv.
Jeg læste en inspirerende artikel om emnet af sognepræst Poul Joachim Stender.
Her er et lille uddrag:

“Den kristne faste begynder den 7. marts. Det er en periode på 40 dage op til påsken, hvor man kan vurdere, hvad der er kommet til at præge ens tilværelse for voldsomt. Nu er det op til hvert enkelt menneske, hvordan man gerne vil faste. Det afhænger af, hvad der i ens liv har fået overtaget.
Vort liv bevæger sig fra skærm til skærm. Adskillige timer ved computerskærmen, så er vi bøjet over skærmen på vor mobiltelefon og til sidst suget fast til fjernsynsskærmen. Fasten kunne være en god anledning til at øve sig på at trappe sit forbrug af skærme ned og bruge denne tid til at se ind i levende menneskers ansigter.
Vi har levet i individualismens tidsalder så længe, at vi nu må have denne tid aflivet, og bevæge os ind i fællesskabets tidsalder. Det kunne fasten være en god øvelse i. Fasten handler ikke om forsagelse af mad, fjernsyn, facebook. Den handler om at frigøre sig fra ting, som man er blevet så bundet til, at man ikke længere har blik for Gud og sit medmenneske. Og det kunne jo være at nogle af de ting netop var mad, fjernsyn og facebook.”

Jeg har sammen med en skøn kollega besluttet, at vi “faster” de næste 40 dage. For os betyder det, at vi udelader slik og kager og skærer ned på vores sukkerforbrug. Vi var begge blevet for sukkerafhængige.
Derudover vil vi også gerne frigøre os fra et par kilo mavefedt.
Til gengæld har vi aftalt, at vi skruer op for motionen. Personligt har jeg besluttet at reducere mit forbrug af facebook.

Om det lykkes? Hmm…det bliver helt klart en udfordring, men vi tror på, at det bliver nemmere, når vi er to til at fastholde hinanden.
Er der noget der fylder for meget i dit liv på det mentale eller fysiske plan,
som du kunne tænke dig at skære ned på? Så er du meget velkommen på vognen.
Forestil dig, hvor godt påskeæggene vil smage os, når vi fejrer, at fasten er slut!

Ingen kiggen dybt i køleskabet for en tid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

8 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251