Lykkelig indefra

Et afsluttet kapitel

11 marts , 2011 - af Charlotte - Kategori: faste, mål, målsætning, mønstre
PrintFriendly and PDF

“Mor”, siger teenageren undrende, da han igen finder mig kredsende omkring i køkkenet, “Hvorfor vælger du ikke bare at stoppe med sukkeret lidt ad gangen?” Det virker for ham, han justerer simpelthen sit slikindtag i forhold til antallet af bumser på næsen. Men her snakker vi altså også om en dreng, der har så meget selvdisciplin, at han sætter sin mobilalarm til at ringe på et fast tidspunkt dagligt, og lægger sig ned på gulvet og laver mavebøjninger. Jeg forklarer ham, at sådan virker det desværre ikke for mig.

 På min skulder sidder der nemlig en lille drillesyg abe, der hopper op og ned og hvisker ind i mit øre. Hvis jeg sagde til mig selv, at det ville være ok at nedtrappe mit sukkerforbrug gradvist, ville aben hviske. “Pyt, du kunne da også vente til på mandag!” eller “Et stykke chokolade fra eller til, hvad gør det?!”
Jeg er nød til at fortælle mit sind og dermed også aben, at sukker lige nu er et afsluttet kapitel, kun på den måde kan jeg lukke munden på den. Der er ikke noget at diskutere, færdig slut!

Den metode virker langt fra for alle, men kan være utrolig effektfuld, hvis du er nået dertil, at du er så træt af dit destruktive mønster, at du er klar til helt at slippe det. Metoden er velegnet til “deterformeget mønstre”, så som for meget sukker, for meget kaffe, for meget junkfood eller sodavand.
Jeg har dog tænkt mig at stoppe op til påske og tage en snak med aben på min skulder, måske vil den tillade mig et stykke nydelsesfuldt chokolade og lidt guf i ny og næ, uden at overtale mig til mere……
Kender du aben på skulderen, hopper den også over til dig, eller har du et helt andet dyr siddende der?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251