Lykkelig indefra

Hverdagsbilleder – søndagssalighed

13 februar , 2011 - af Charlotte - Kategori: forventninger, hverdagliv, hverdagsbilleder, skyld, tilgivelse, tillid
PrintFriendly and PDF

Jeg har lige været nede og hente mindstepigen, der kaldte. Jeg fandt hende siddende helt stille med sin haffelaf i favnen og kigge ud af vinduet. “Mor” sagde hun, “Jeg sidder bare her og nyder udsigten.”

Nu vil jeg sætte mig hen til hende og forsøge selv at vågne, efter en søvnløs nat.
Og nej, det var ikke pga. syge børn eller teenagerens natteroderi (det har jeg næsten lært at slippe bekymringerne over) Men manden min på 41 var i byen med gutterne, og jeg kunne bare ikke falde til ro, før han var hjemme igen.

Lige inden han smuttede afsted, sagde han, at det formentlig ikke blev så sent.
Og der var det, vi begik fejl nr. 1. Sørg altid for at afstemme forventninger – i min verden er kl. halv 5 altså temmeligt sent, det var det ikke i hans.
Da jeg havde opbrugt kvoten af tanker for alt det der kunne være galt, inklusiv jalousiens sindsyge forestillinger, forsøgte jeg, i stedet for at have tillid, som fejl nr. 2 at ringe på hans mobil. Som han selvfølgelig ikke tog (svært når den ligger i jakkelommen i garderoben)
Nogle gange var det altså bedre at være foruden mobilens muligheder for kontrol.

Endelig gav han lyd kl. 4, og kunne berolige mig med, at han var på vej hjem.
Fejl nr. 3, jeg formåede på det tidspunkt ikke at indlede mine sætninger med “Jeg”, men pegede bebrejdende og vredt fingre af ham uden at ænse de fingre, der pegede på mig selv.
Når du peger med en finger på andre og tildeler skyld er der altid 3 fingre, der peger på dig selv.

Mærkede først mine følelser falde til ro, da jeg kunne lægge mig tæt ind til ham og blive bedøvet af dunsten fra en glad aften i byen. Alligevel taknemmelig over alle de følelser, der stadig kan komme i kog, selvom vi i morgen har været forlovet i 13 år. Uden kærlighed var der vel intet grundlag for jalousi??
Faldt dejligt i dyb søvn mindst i en time, indtil mindstepigen kaldte: “Mor!”

Så temaet fra hverdagsbilleder om søndagssalighed; – Jeg har set morgenstunden ud af mine trætte øjne.
Nu tror jeg resten af dagen skal tilbringes i nattøj, måske med lidt gensidig tilgivelse…..og mørke briller ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

7 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251