Lykkelig indefra

Findes der roser uden torne?

21 februar , 2011 - af Charlotte - Kategori: indre lykke, tinder og dale, vejen til lykke
PrintFriendly and PDF

Lad mig hurtigt understrege, at min blog altså ikke er ved at udvikle sig til en haveblog, men at overskriften nærmere er tænkt som en metafor.
Forestil dig et øjeblik, at dit liv er en rose.
Hvordan ville den se ud, din helt egen unikke rose, hvilken farve skulle den have, skulle den være småtblomstrende eller storblomstrende, hvordan skulle den dufte, og skulle den være med eller uden torne?

Da jeg var ung og ramt af kærlighedssorger, sagde min mor tit til mig; “Keine Rose ohnen Dornen” og nu tager jeg mig selv i at viderebringe budskabet til min egen preteenager, når hendes humør bevæger sig op og ned af bakker. Ingen tinder uden dale.

Som lifecoach bliver jeg ofte spurgt, om jeg da altid er lykkelig. Og svaret er nej – jeg ryger bestemt også af sporet, og opdager, at jeg pludselig befinder mig i en dal, hvor jeg skal lede et stykke tid for at finde vejen op igen. Jeg har dog efterhånden en velassorteret værktøjskasse med på min rejse, så jeg hurtigere kan finde min vej op. Jeg tror på, det er en del af det at være menneske. Personlige tinder og dale er ligeså naturlige som de fysiske bjergtinder og dale, man ser på jordens overflade. Kunsten må være at opholde sig på tinderne mest muligt, og at lære hvordan man hurtigst muligt kommer op af dalen.

Selv de smukkeste roser har torne, men alligevel ville vi jo ikke være foruden deres duft…..

Ps. Spencer Johnson har skrevet en enkel og tankevækkende bog om netop dette tema, som jeg varmt kan anbefale; “Tinder og Dale”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251