Lykkelig indefra

Får du fyldt din kærlighedsbeholder?

15 februar , 2011 - af Charlotte - Kategori: børn og stress, forventninger, kærlighed, kærlighedssprog
PrintFriendly and PDF

Jeg har tænkt mig at dedikere denne uges blogindlæg til kærligheden, inspireret af Valentine.
Og kærlighed og hverdaglykke er unægtelig tæt forbundet.

Kender du til begrebet “kærlighedssprog”?
Jeg har erfaret, at forskelligt kærlighedssprog ofte er kilden til mange skuffede forventninger i parforhold.
Forestil dig f.eks, at den ene part  i et forhold kun føler sig elsket ved verbalt at få det bekræftet, hvor i mod den anden synes, at tjenester som f.eks. at bære skraldespanden ud er måden at udtrykke sin kærlighed på.
Ja, så kan forholdet hurtigt køre af sporet.

Der findes 5 forskellige kærlighedssprog, men vi har to sprog, som hovedsageligt fylder vores “kærlighedsbeholder” op, et primært og et sekundært sprog.

De 5 sprog er

1. Verbal bekræftelse/anerkendelse (Anerkendende ord, ros, opmuntring)
2. Tilbringe tid sammen (Tale sammen med udelt opmærksomhed, foretage sig ting sammen)
3. Gaver (Små som store gaver, dyre som billige, men som symbol på, at den anden har tænkt på én)
4. Tjenester (Gøre betænksomme ting for hinanden, som at stryge skjorten, bære den tunge pose)
5. Fysisk kontakt (Berøring, kys, klem, massage, sex)

Det sprog, som vi selv har som vores primære, vil også være det, vi er tilbøjelig til at vise vores partner kærlighed gennem.
Mit primære sprog er “tilbringe tid sammen”, tæt forfulgt af “gaver”.
Min mands primære sprog er heldigvis det samme som mit. Da vi  blev klar over dette, kunne vi pludselig forstå, hvorfor vi føler vores kærlighedsbeholder bliver tom, når vi for længe har haft for travlt i hverdagen og ikke har tilbragt intens tid sammen. Og han har forstået hvilken betydning jeg tillægger det at få gaver, og er af den grund blevet meget bedre til at huske mærkedage.

Det er også spændende at tænke over hvilket kærlighedssprog ens børn har – hvordan føler de sig værdsat og elsket? Måske er det slet ikke på den måde, hvor du primært viser din kærlighed.
Giver du dit barn gaver, men føler det sig i virkeligheden mere elsket ved, at I tilbringer tid sammen?
Prøv at spørg, selv de mindste børn er faktisk gode til at sætte ord på.
Ved du hvilket kærlighedssprog du taler?
Hvis ikke har jeg fundet et link til en test her
 

 
Laffe behøver ikke være i tvivl om, at han er elsket ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251