Lykkelig indefra

Derfor skal du give dig selv kærlighed

17 februar , 2011 - af Charlotte - Kategori: balance, bidrage, hverdagslykke, kærlighed
PrintFriendly and PDF

I går havde jeg en rigtig bonusdag, hvor jeg dagen i gennem udelukkende lavede ting, der gav mig energi;
Jeg havde en ny coachingkunde, jeg fik endelig prøvet Body-sds hos en dygtig behandler, om eftermiddagen hyggede jeg med mine piger, og jeg sluttede dagen af med en omgang zumba.
Ahhh, da jeg lagde hovedet på puden, kunne jeg mærke, at jeg bare var gennem glad.

Tidligere i mit liv, har jeg haft rigtigt svært ved at få prioriteret mig selv. Altid var der andres behov, der først skulle dækkes, og jeg fik en udtalt dårlig samvittighed, når jeg gjorde ting, der udelukkende tjente til at dække mine egne behov.
Jeg ser også mønstret hos mine coachingklienter; kvinder, som nærmest er segnefærdige af træthed og af at yde, men som ikke får prioriteret sig selv, fordi de er bange for hvad andre så vil tænke om dem og for at fremstå som egoister.

Hvad tænker du, når du prioriterer dig selv?
– at du er egoistisk?
– at du burde bruge din tid på noget vigtigere, måske noget praktisk?
– at du skulle gøre noget for andre i stedet?

Sandheden er en ganske anden, får du ikke fyldt dig selv op med kærlighed og får givet dig selv energi, så kan du ikke være et bidrag for andre.
Har du måske set stressede og trætte mennesker være i stand til at være et stort bidrag til familie, venner, arbejdspladsen eller sågar verden?
Nej, det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre.

Når du er oppe og flyve, instruerer personalet dig i, at du skal huske at tage din egen iltmaske på, før du  hjælper andre. Den metafor synes jeg er meget sigende.
Målet er balance, selvfølgelig skal du ikke udvikle dig til en person, som udelukkende tænker på dig selv, men finde en sund balance mellem det du giver ud og det du giver til dig selv.

“Et menneske kan ikke trives uden at give sig selv lov”
Mark Twain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

3 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251