Lykkelig indefra

Langsom tid

29 januar , 2011 - af Charlotte - Kategori: hverdagliv, hverdagslykke, langsom tid, nærvær, ny energi
PrintFriendly and PDF

I weekenderne øver vi os på at praktisere “langsom tid”, som ganske enkelt betyder, at vi sætter tempoet ned og forsøger ikke at forjage os. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre hver eneste weekend, men vi tilstræber ikke at overbooke os, så der altid er en enkelt weekenddag uden ret meget på programmet.
Så er der dømt nattøj til langt op af dagen, og vi tillader os selv bare at gøre, det vi har lyst til.

For mig er det en rigtig sund øvelse, da jeg er typen, der holder meget af at planlægge og af nye input og aktiviteter. Men min mand er heldigvis et godt modstykke og formår at fastholde roen.
Børnene nyder det i fulde drag, og stressen hos de voksne kommer helt i bund.

Hvis du  har lyst til at prøve, så vælg bare en enkelt aktivitet, som f.eks.det at bade børnene og skru tempoet ned: Tænd stearinlys, sæt stille musik på, og lad dem sidde i badet til de selv vil op.
Tør dem langsomt og smør dem nænsomt ind i creme.

Eller sæt dig ved deres side og se børnefjernsyn og sluk en stund for din indre stemme, som måske fortæller dig om alt det, du burde gøre i stedet.
(Selvfølgelig kan du også anvende andre aktiviteter, hvis du ikke længere har små børn)

Du kan være forvisset om, at opvasken alligevel ingen steder løber imens.
Men bagefter har du tanket ny energi og overskud til at løse de praktiske opgaver.
God weekend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251