Lykkelig indefra

“For at kunne score, må man have et mål!”

27 oktober , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

I går da jeg hentede ældstepigen fra skole, spurgte hun mig tankefuldt; “Mor, hvad er det egentligt du gør, når du coacher, jeg ved kun, at folk bliver glade af det, men hvordan gør du??”
Se det var et rigtigt godt spørgsmål, som det er noget svært at svare kortfattet på, men jeg kastede mig ud i et forsøg.
Spurgte min datter, om hun havde et eller andet i sit liv, hun gerne ville ændre på, og ja, hun ville meget gerne tage på. Hun har længe stagneret på vægtkurven, og tro mig, det kan være mindst ligeså generende som at være overvægtig!
Så hun fik formuleret sit mål, som handlede om, at hun gerne ville tage to kilo på inden den 1 december.
Et mål skal nemlig være formuleret efter modellen: SMART
Det vil sige, at det skal være Specifikt, Målbart, Attraktivt, Realistisk og Tidsbestemt.
Alle disse kriterier opfyldte hendes mål.
Næste skridt er at finde ud af, hvad der forhindrer?
Her kunne hun også rigtigt fint redegøre for en række ting.
Herefter handler det om motivation, er du virkelig motiveret for ændringen? På en skala fra 1-10 var hun motiveret til 9, så der var basis for forandring.
Når disse ting er indkredset gælder det om at bryde de mønstre, der gør, at du endnu ikke har opnået dit mål. Afslutningsvis skal der laves en plan for forandringerne.
Så skridt for skridt er rækkefølgen således:

  1. Afdæk målet og tjek, at SMART kriterierne er opfyldt
  2. Find forhindringerne – stil spørgsmålet hvad forhindrer dig?
  3. Spørg ind til motivation, og er den ikke i top, så find ud af, hvad der skal til for at den kan blive det
  4. Bryd mønstret
  5. Lav en plan

Vi er nået til trin 3, og nu må jeg se, om min datter har lyst til de næste skridt. I virkelighedens verden, er det meget sjældent at coachingen kan foregå så systematisk, men i hovedtræk er det denne model, som jeg har i baghovedet, når jeg coacher.
Hvis du har en ting i dit liv, som du gerne vil ændre, så prøv modellen, f.eks. bare de 2 første trin.
Alene det at du bliver specifik på dit mål og finder ud af, hvad der forhindrer dig i at nå det, kan være yderst virksomt!

“For at kunne score, må man have et mål!”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251