Lykkelig indefra

To til en tango?

20 september , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Forleden havde jeg en rigtig spændende dialog med en kollega, som er parterapeut.
Jeg øffede lidt over alt det ansvar, som jeg, i hverdagen, oplevede som primært hvilende på mine skuldre, fremfor min mands.
Små detaljer i forhold til børnene, som negleklipning, tandbørstning, indkøb af fødselsdagsgaver, arrangere frisøraftaler og tandlægebesøg m.m.
Måske enkeltvis ikke så meget, men sammenlagt blev det alligevel til en del.
Når hverdagen ikke var helt i balance, kunne det netop være disse små bagateller, som væltede læsset, og fik mig til at blive en sur mokke. Og når jeg blev sur, oplevede jeg, at min mand trak sig fra samværet, og forsvandt bag fjernsynet eller computeren.

Så var det min kollega sagde noget, som provokerede min indre feminist. Hun oplevede i sin praksis, at kvinderne var hovedansvarlige for stemningen i parforholdet.
Så hvis kvinden ikke var imødekommende, og sat lidt på spidsen, sørgede for en rar stemning i familien, så manden følte sig velkommen, ville manden isolere sig i “sin hule”. Det skulle være et levn helt fra hulemenneske tiden, hvor kvinderne stod for at tage sig af børnene og familien, mens mændene var ude og jage og skulle være “stærke klipper”, som kvinderne kunne søge tryghed hos.

Jeg snakkede efterfølgende med en af mine venner om det, og han hævdede, at stemningen i familien da ligeså vel beror på manden, som han sagde; “Der skal to til en tango!!”
Jeg er tilbøjelig til at give ham ret, men samtidig kan jeg jo se, at det virker, når jeg på egen banehalvdel skifter energi og “byder min partner velkommen”. Det gør de svære ting lettere at sige og stemningen i hjemmet bliver mærkbart bedre. Men er kvinder ligefrem bedst til dette, helt genetisk set, og kan man reelt snakke om, at kvinderne har det primære ansvar??
For skal vi tilbage til stenalder tilstande, hvor mændenes roller bare er at komme forbi med et skud i slangebøssen og en død bjørn af og til, så ønsker jeg mig altså en klan af kvinder, jeg kan dele ansvaret for hverdagen med!! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251