Lykkelig indefra

Søster min

04 august , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Vidste du, at vores forhold til andre påvirker os helt ned på celleplanet?
Når vi indgår i en god relation med andre mennesker, oversvømmer vores hjerne kroppens celler med lykkestoffer. Faktisk har det vist sig, at selv på dette plan, er der forskel på mænd og kvinder.
Både mænd og kvinder frigiver adrenalin og kortisol, når de er stressede, men forskning har vist, at kvinder under stress også frigiver oxytocin, for at opveje stresshormonernes virkning.
Jo mere kvinder plejer deres venskaber, jo mere oxytocin frigiver de, hvilket medfører en beroligende virkning samt nedsættelse af stressniveauet.
Så her er en videnskabelig begrundelse for venindehygge!

Her er det dog vigtigt, at vi vælger dem vi omgås med omhu. Det er ikke alle i vores liv, der automatisk giver os næring. Hvem gør, at du udvider dig, og hvem gør, at du trækker dig sammen? Hvis selskab forlader du opfyldt af energi og glæde, og hvornår føler du dig drænet?

I går var jeg med min søster og 5 børn på Københavnertur. Umiddelbart lyder det ikke som opskriften på en afslappende dag! Men da jeg kom hjem, var både børnene og jeg glade og fyldt op af god energi.
Det er ikke første gang, vi drager afsted, bare os to, og en stor flok unger, på ture eller sommerhusferie. Det er som oftest en succes. Sammen med søs, er jeg bare mig selv, der behøves ingen roller. Hun accepterer mig med vabler på fødderne og snotnæse, tager min tunge taske, og bærer over. Vi griner og har det herligt, får lige tid til en dyb snak, midt i mellem børnenes fylde. Oplever at tiden står stille, nyder nuet og vores skønne, sprudlende unger.
Hvilken velsignelse at have en fantastisk søster, som man kan følges med gennem livet.

“Time stands still as the richest moments of our life lift our faces to the sun”
– Patricia Anne Christensen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *